INVALIDI OGORČENI: Nemamo se gdje kupati jer je lift na Copi opet u kvaru usred ljeta!

Autor: Maro Prizmić Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
U Dubrovniku su trenutačno sve osobe koje su zbog invaliditeta prikovane za kolica osuđene na kupanje samo na bazenu u Gružu jer je tzv. „lifter“ na Copacabani u kvaru već nekih 20 dana.

Iako je srce sezone, kako doznajemo, lift neće biti u funkciji još najmanje 15 do 20 dana. Ogorčeni nisu samo domaći invalidi već i strani gosti koji su navikli da se mogu okupati na „Copi“ .

-          Sramota je da se svake godine događa isto i da se lifter pokvari usred sezone i onda popravak traje tjednima, a mi se nemamo gdje kupat - kaže jedan sugrađanin koji je nepokretan i već godinama u kolicima.

Za održavanje lifta zadužena je HVIDR-a Dubrovnik, a  u kojoj kažu kako se, na žalost, kvar na elektronici dogodio u najgore vrijeme.  Dio koji je u kvaru je poslan firmi Ortorea u Varaždin, a novi je dio naručen iz Njemačke.

U HVIDR-i neslužbeno doznajemo kako će nabavka dijelova i sam popravak trajati najmanje 15-tak dana.

Ljuti sugrađani koji su sada osuđeni  na kupanje samo u bazenu kažu kako ovo nije prvi put da se kvar dogodio usred ljeta, a i u HVIDR-i su nam to i potvrdili.

-          Na žalost problem je sol koja nagriza dijelove elektronike i onda nastane kvar -kažu u udruzi te dodaju kako nije moguće prebaciti lifter s bazena na Copacabanu zbog različite visinske podešenosti.

Iako je sasvim sigurno kako je za nabavku novog liftera ova sezona izgubljena, u HVIDR-i su nam rekli kako su upravo danas od Grada, Turističke zajednice i Županije zatražili sredstva za nabavku rezervnog liftera  za što bi trebalo izdvojiti 73.750 kuna.

Jedina nada za invalide je da Grad, Županija i TZ omoguće nabavku još jednog liftera kako se ovakve stvari ne bi događale i iduće ljeto. Ovo je, na žalost, mnogima već upropašteno.

Popularni Članci