/* */

Hoteli Maestral obilježavaju desetu obljetnicu hotela Uvala i prvog dubrovačkog Wellness & SPA centra

Autor: dubrovackidnevnik.hr

Ove godine Hoteli Maestral d.d. obilježavaju 10 godina od svečanog otvorenja prvog dubrovačkog hotela s 4 zvjezdice i 10 godina rada PRVOG dubrovačkog Wellness & SPA centra Uvala. Dobra je to prilika za prisjetiti se kako je sve počelo i koje je novosti dubrovačkom turizmu i priznanja kroz 10 godina postojanja donijela ova investicija Hotela Maestral.

KAKO JE SVE POČELO…

Na mjestu treće smještajne jedinice hotela Adriatic** sagrađen je Hotel Uvala, mali urbani hotel kategorije četiri zvjezdice s 51 dvokrevetnom sobom, čija je namjera bila promicanje zdravog načina života. U tu svrhu otvoren je i prvi dubrovački Wellness & SPA centar koji je svojom novom ponudom i konceptom zdravog života, upoznao svoje sugrađane. Na takvu ponudu savršeno se nadovezala i ponuda prve makrobiotičke kuhinje u Gradu.

HOTEL UVALA****

Hotel Uvala je idejni projekt poznatog i uglednog splitskog arhitekta akademika Dinka Kovačića, koji je na jednostavan i moderan način osmislio interijer i eksterijer hotela u kojem dominira pretežno svijetla boja s umirujućim efektom.

Hotel je podijeljen na 3 kata. Na prvom katu nalazi se restoran „Mantala“ koji svoja jela bazira na zdravoj kuhinji, nudeći različita jela mediteranske kuhinje (ime je dobio po „prvom konavoskom kolaču“ koji se radi od svježeg iscijeđenog soka grožđa i kuha s korama od naranče).

Restoran je povezan s aperitiv barom „Rozolin“ koji nudi najpoznatije svjetske koktele. Ime je dobio po poznatom dubrovačkom likeru (RECEPT ZA LIKER ROZOLIN / LIKER OD RUŽA Sastojci: majske ruže (rusulice), 1 litra rakije lozovače, 20-30 dag šećera. Priprema: Uberite ružičaste ruže, latice zbijte u staklenku, dodajte šećera i rakiju, te držite na suncu 15 do 20 dana. Procijedite i poslužite).

Restoran i aperitiv bar povezani su terasom s koje se pruža prelijepi pogled na elafitsko otočje, posebice za vrijeme zalaska sunca.

U predvorju hotela u podnim staklenim vitrinama izložene su keramičke cipelice ugledne splitske keramičarke Snježane Raunig, inače po struci diplomirane pravnice.

BUSINESS

Ovaj mali, jedinstveni hotel osmišljen je i kao hotel za manje poslovne skupove, a danas se odlično nadopunjuje s obližnjim hotelima orijentiranim kongresnom turizmu.

Za manje poslovne grupe, hotel Uvala nudi dvije sale za sastanke: „Perpera“ (srebrni novac Dubrovačke republike) i „Solad“ (bakreni novac Dubrovačke republike).

U osmišljavanju imena restorana, aperitiv bara i dvorana pomogla je ugledna dubrovačka profesorica gospođa Kate Bagoje, kojoj se ovim putem još jednom zahvaljujemo.

PRVI GOSTI HOTELA

Hotel je započeo s radom već pri kraju 2003. godine, točnije 12.09.2003. kada je primio i svoje prve goste – grupu Iraca koji su boravili u hotelu sedam dana.

SVEČANO OTVORENJE

Svečano otvorenje je organizirano 13.07.2004. godine kojemu su prisustvovale mnoge osobe iz javnog života, te mnogi ugledni djelatnici dubrovačkog turizma.

PRVI DUBROVAČKI WELLNESS & SPA „UVALA“

Prvi dubrovački Wellness & SPA „Uvala“ otvorio je svoja vrata 24.06.2004. godine. Prostire se na 525 m² i raspoređen je na dva kata.

U prizemlju se nalazi parna kupelj, finska i infra-crvena sauna, prostor za relaksaciju te sobe za tretmane. Ponuda obuhvaća kozmetičke usluge uljepšavanja (pedikura, manikura, depilacija, tretmani lica i tijela) te tretmane za rješavanje zdravstvenih tegoba raznovrsnim masažama.

Na prvom katu nalaze se vodeni sadržaji: Whirlpool te vanjski i unutarnji bazen sa sunčalištem.

Staklena stjenka koja zamjenjuje krov predstavljala je inovaciju u tadašnjoj arhitekturi Wellness & SPA centara, kao i postavljanje vodenih sadržaja na katovima.

U mjesecu listopadu iste godine, promoviraju se „Dani kulture zdravog života“ – kampanja s ciljem upoznavanja sugrađana s pojmovima „Wellness“ i „Spa“. U istom periodu, započinje se i s promotivnim programom momačke i djevojačke večeri pod nazivom „SPA DAY U WELLNESSU“.

Mnoge poznate osobe iz javnog, kulturnog i političkog života boravile su u Wellnes & SPA centru, koristeći usluge stručnog, profesionalnog i ljubaznog osoblja.

NAGRADE I PRIZNANJA

2004.g. Hotel Uvala je primio priznanje od Turističke zajednice Grada Dubrovnika za odličan rezultat i osvojeno 2. mjesto u kategoriji najljepše uređenih okoliša hotela u sklopu akcije "Volim Hrvatsku – Biramo najljepši đardin 2004. g."

2007.g. u sklopu Dana hrvatskog turizma (projekt „Volim Hrvatsku“ na temu „Čovjek - ključ uspjeha u turizmu“) Romani Đuho, tadašnjoj recepcionarki hotela Uvala uručena je nagrada HTZ-a za djelatnika godine u kategoriji „recepcijski djelatnik“

2007.g. primio je nagradu "Gala Wellness" za najbolji gradski wellness centar u Hrvatskoj.

2009.g. primio je nagradu "Gala Wellness" za najbolji mali wellness centar u Hrvatskoj.

2009. i 2010.g. Expedia, vodeći svjetski online booking provider proglasio je hotel Uvalu jednim od najboljih svjetskih hotela

2010.g. Mario Putica, tadašnji voditelj aperitiv bara hotela Uvala te višestruko nagrađivani barmen, osvojio je prvo mjesto na Državnom natjecanju barmena

Povodom obilježavanja važnih obljetnica, Hoteli Maestral pripremili su zanimljive pogodnosti svojim sugrađanima:

Promo

Popularni Članci