Hoće li Franković u nedjelju smijeniti Andrića s mjesta gradonačelnika?

Autor: Nikša Klečak Autori fotografija: Ivona Butjer
U političkom obzorju do sada neviđeni salto mortale se odvija u Dubrovniku gdje je sve spremno za izbore u drugom krugu. 

U mnogim drugim gradovima i općinama se također događaju izborni procesi i smjene na tronu, ali do sada još nije viđeno da HDZ-ov kandidat ruši aktualnog gradonačelnika koji je također član HDZ-a. Ostaju nam još samo četiri dana da vidimo hoće li predsjednik HDZ-a Mato Franković poraziti aktualnog gradonačelnika Tea Andrića koji je na tu funkciju došao u lipnju 2013. godine.

Da je Andrić gradonačelnik pročitali smo na utjecajnom portalu Jajenaoko, a Andrić je tada porazio Nika Šalju u drugom krugu. U prvom krugu su ispali tada aktualni gradonačelnik Andro Vlahušić i Matko Bupić.

No, to do sada nitko nije znao jer je Radmanova komunistička dalekovidnica tada objavila totalno oprečne rezultate, a zamislite, Yutarnji list je baratao totalno izmišljenim podacima i napisao da je u Dubrovniku pobijedio neki doktor, a da je Teo Andrić bio drugi.

Slobodanka iz Dugopolja je objavila i intervju s nekim izmišljenim gradonačelnikom dok je u Dubrovniku u isto vrijeme, na vlast došao hadezeov kandidat.

U Gradskom vijeću je 2013. godine također bilo zanimljivo. HDZ je dobio 12 mandata, SDP sedam, Laburisti, Vićan i HNS po dva odnosno jedan mandat.

I HINA se tada javila s friziranim rezultatima, a dubrovačko srce je cijelo vrijeme kucalo desno, sve dok nije došao novi kandidat HDZ-a i rekao kako mu je cilj da dubrovačko srce dobije premosnicu i kuca još desnije.

Mato Franković, kandidat koji je prošao u drugi krug zamjera svom stranačkom kolegi Teu Andriću što je preselio gradsku upravu iz stare gradske jezgre u Luku Dubrovnik u neku firmu Plovput. Također, Andriću nije mogao oprostiti što je neravnomjerno razvijao Grad. Na konferenciji za medije je izjavio kako je Teo Andrić dvije godine svog mandata posvetio mijenjanju žarulja na svjetionicima dok ima ulica u centru grada u kojima već mjesecima nema rasvjete.

'Andrić se toliko posvetio Elafitima i nekim nevažnim stijenama da ostatak Grada za njega kao da ne postoji. Ako toliko voli otoke neka se kandidira na predsjednika mjesnog odbora, a neka dužnost gradonačelnika preda onome tko Grad voli punim plućima,' rekao je Franković.

Teo Andrić je ogorčen istupom Mata Frankovića i tvrdi kako je vidio na televiziji da je netko drugi postao gradonačelnik te da je nastavio raditi svoj posao kojeg su mu povjerili u HDZ-u i SDP-u te da je taj posao odradio vrlo savjesno i odgovorno te da je nakon što je pročitao tekst na portalu Jajenaoko počeo ravnomjerno razvijati Grad spoznavši da je ipak on gradonačelnik a ne SDP-ov Niko Šalja.

Tekst je satiričnog karaktera s ciljem razotkrivanja raznih news portala u Hrvatskoj poput indirektno.hr, jajenaoko.hr, gnjevno.hr, sedmognjevno.hr, nebitno.hr, rudarno.hr koji svojim izmišljotinama zapravo štete onima čije ideje provode.

Na lokalnim izborima će pobijediti kandidat koji dobije više glasova. U demokraciji je to tako i u njoj će pobijediti i Mato Franković i Andro Vlahušić jer samo tako možemo biti sretni što živimo u društvu gdje se bira na ovakav način, a u diktatorskim zemljama dobije onaj tko namjesti powerpoint prezentaciju.

Kojem društvu mi pripadamo?

Popularni Članci