HEP DUBROVČANINA OSTAVIO U ČUDU 'Dolaze nam 400 posto skuplji računi bez ikakvog objašnjenja ili obavijesti'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
„HEP nam je bez objašnjenja, novog ugovora ili obavijesti, prebacio struju iz domaćinske na industrijsku koja je gotovo 400 posto skuplja,“ izjavio je jedan Dubrovčanin (podaci poznati redakciji), inače vlasnik obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, za Dubrovački dnevnik.

Kako tvrdi, računi glase na njegovu majku, točnije na njen OPG koji je u mirovanju i ne obavlja tu djelatnost, dok je sam objekt registriran na njegov OPG. Kaže kako poznaje susjede koji imaju svoje obrte ili male tvrtke, no nisu prebačeni na skuplju struju. Kako kaže, nije mu zbog toga krivo, ali mu nije ni jasno zašto se to dogodilo u njegovom slučaju.  

„Mi jesmo OPG, ali nismo pravna nego fizička osoba. Međutim, oni su napravili promjenu bez ikakve obavijesti i ne znamo zaista na temelju čega pa su nam računi nenormalno skočili,“ govori nam ovaj Dubrovčanin dodavši kako su pisali žalbe i kako su se obratili HEP-u, ali kako odgovor nisu dobili. Na pitanje koliko su njihovi računi poskupjeli, on tvrdi kako su narasli sigurno za 300-tinjak do 400 posto, ovisno o tome je li tarifa jeftinija ili skuplja.

„Plus imamo i limitator, dakle limitirana nam je potrošnja, a opet toliki računi dolaze. Ne znam što se želi postići. Na ovakav način će se samo pogasiti obrti malih poduzetnika,“ upozorio je ovaj Dubrovčanin.

„Ovakav skok je jednostavno nenormalan. Da smo barem prethodno obaviješteni, mogli bismo se dogovoriti, pripremiti… Sad ne znam što ćemo,“ tvrdi ovaj Dubrovčanin koji višestruko skuplje račune dobiva već četiri mjeseca. No, kako tvrdi, konkretan odgovor ili pojašnjenje od HEP-a još uvijek ne stiže.

Popularni Članci