GRUŠKA ŠKOLA PROSLAVILA SVOJ DAN Ivan Gundulić bi bio ponosan na ovu djecu (FOTO/VIDEO)

Autor: Tea Stjepović Autori fotografija: Goran Mratinović
Osnovna škola Ivana Gundulića danas je proslavila Dan škole.

Svake godine tradicionalno se u svibnju obilježava Dan škole. Ove godine taj Dan je u znaku prestižnog priznanja u radu škole, obnovljenog statusa Međunarodne Eko škole. 

Program protkan glazbenim notama u izvedbi školskog pjevačkog zbora, recitacijama te plesnim nastupima su pripremili učenici razredne i predmetne nastave sa svojim učiteljima, a vodili su ga učenici škole Lucija i Luka.

Ravnateljica škole Vedrana Elez poželjela je dobrodošlicu svima te je čestitala Dan škole i poželjela sretan završetak još jedna školske godine.

'Svaki naš zajednički trud se isplati i potvrđuje svakog dana kroz mnogobrojne rezultate.  Želim čestitati svim našim učenicima na izvrsnosti koju su pokazali na županijskim i državnim natjecanjima, u smotrama, znanju i sportu', kazala je Elez.

Škola Ivana Gundulića sudjeluje u brojnim projektima te promiče školu bez nasilja, rad s djecom s poteškoćama, a od 2014. godine su dio Međunarodnih Eko škola.

'Svaki dan se u našoj školi provodi Eko patrola, svaki učenik i učitelj ove škole sudjeluje u tome', pohvalila se ravnateljica.

Nije propustila još jednom pohvaliti vrijedne učenike i učitelje ali i i spremačice i kućne meštre koji svakodnevno čine ovu školu boljom i ljepšom.

Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić obratila se okupljenima u ime Grada Dubrovnika.

'Grad Dubrovnik je bogat i sretan grad jer ima ovakvu djecu. Ne samo u ovoj školi već u svim školama. Najveća vrijednost svakome su upravo djeca', kazala je Šimac Bonačić.

Čestitala je učiteljima i roditeljima na njihovom radu i odgoju, te istakla da su sigurno ponosni kada vide sva njihova postignuća.

'Gledajući vaše nastupe mogu reći i da je onaj velikan po kojem ova škola i nosi ime, Ivan Gundulić, sigurno bi bio ponosan na sve one koji su danas ovdje izvodili svoje točke i uveseljavali nas', poručila je zamjenica gradonačelnika.

Gruška škola broji 746 učenika, od kojih 403 u razrednoj, 343 u predmetnoj nastavi,  te 105 djelatnika od čega 85 učitelja. Njezin sastavni dio čine i područne škole Koločep i Šipan. U školi djeluju i tri odjela djelomične integracije s teškoćama u razvoju, te nastavu produženog boravka. 

Popularni Članci