GRADOVI PRIJATELJI Dubrovnik stipendira vukovarske studente

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava uputio je pismo gradonačelniku Andru Vlahušiću u kojem mu zahvaljuje za sudjelovanje Grada Dubrovnika u akciji „Solidarnost za Vukovar“, odnosno stipendiranju pet vukovarskih studenata. Također, gradonačelnik Penava zamolio je i povećanje broja stipendija u ovoj akademskoj godini, 2015./2016. jer je upisan veći broj redovnih studenata koji su izabrali deficitarna zanimanja za koja je Zavod za zapošljavanje u Vukovaru iskazao potrebu.

Gradovi Dubrovnik i Vukovar su u ožujku 1995. godine potpisali Ugovor o stipendiranju pet vukovarskih studenata, prema kojem Grad Dubrovnik uplaćuje 800 kuna mjesečno po studentu svih 12 mjeseci, sukladno Pravilniku o stipendiranju Grada Vukovara. Na godišnjoj razini tako se izdvaja 48.000 kuna.

Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo u suradnji s upravom Grada Vukovara priprema novi Sporazum o stipendiranju prema kojem bi se broj stipendiranih studenata u ovoj akademskoj godini povećao na deset.
 
Gradovi Dubrovnik i Vukovar potpisali su povelju o prijateljstvu još ratne 1993. Suradnja gradova prijatelja otpočela je za vrijeme Domovinskog rata, a intenzivirala se nakon mirne reintegracije i povratka Vukovaraca u svoj grad. Grad Dubrovnik, osim u ovom projektu stipendiranja, vodi konstantnu skrb o svom gradu prijatelju i na mnogim drugim projektima. Prilikom nedavnog posjeta, gradonačelnik Vlahušić uručio je ključeve službenog vozila, kojeg je za potrebe Memorijalnog centra donirao Grad Dubrovnik. Vrijednost donacije iznosi 200 tisuća kuna.

Popularni Članci