FRANKOVIĆ PREDSTAVIO SOCIJALNE I GOSPODARSKE MJERE 'Javni i privatni sektor moraju podnijeti dio tereta krize'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sastao se u četvrtak s predsjednicom Županijske komore Dubrovnik Nikolinom Trojić i članovima Gospodarskog vijeća ŽK Dubrovnik Lukom Musladinom, Matom Butijerom te, putem video veze, Antunom Jakobušićem.

Gradonačelnik je uvodno istaknuo kako u ovoj izrazito neizvjesnoj situaciji javni i privatni sektor moraju, razmjerno, podnijeti dio tereta krize te je predstavnike Gospodarske komore pobliže upoznao s mjerama koje je gradska uprava razvila za tromjesečno razdoblje travanj-svibanj-lipanj. Mjere su podijeljene u dvije kategorije; prve su usmjerene prema građanima koji se nalaze u ekonomski nezavidnoj situaciji jer su uslijed epidemije koronavirusa ostali bez svojih radnih mjesta, dok se druga skupina mjera odnosi na pomoć gospodarstvenicima.

- Pri osmišljavanju mjera gradska uprava identificirala je tri moguća scenarija utjecaja pandemije koronavirusa na lokalno gospodarstvo - kazao je gradonačelnik, istaknuvši da se paralelno s prvim paketom mjera promišlja i njegova nadogradnja, ukoliko se kriza prelije i na razdoblje nakon 1. srpnja 2020. godine.

Predsjednica ŽK Dubrovnik Nikolina Trojić ponudila je savjetodavnu pomoć ovog strukovnog tijela pri promišljanju i kreiranju svih budućih mjera te je iznijela apel da se situacija sagleda realno kako bi mjere bile duboko promišljene i učinkovite.

Predstavnici HGK Županijske komore Dubrovnik iznijeli su specifične probleme s kojima se nose unutar svojih djelatnosti, u ovom slučaju ugostiteljstva, hotelijerstva i graditeljstva. Pozdravili su uvođenje svih konkretnih mjera Grada Dubrovnika koje će im pomoći pri nošenju s posljedicama krize, odnosno olakšati im ponovno pokretanje poslovanja.

Prvi paket mjera za ranjive skupine i gospodarstvenike, gradonačelnik Mato Franković  predstavit će u petak, 27. ožujka.

Popularni Članci