Gradonačelnik predstavio projekt 'Povratak kući'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Službene stranice Grada Dubrovnika
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sudjelovao je jučer u predstavljanju projekta 'Povratak kući' čiji će nositelj biti Sveučilište u Dubrovniku, a provodit će se uz potporu Grada Dubrovnika.

Predstavljanje projekta održano je u ljetnikovcu Sorkočević, sjedištu Zavoda za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Dubrovniku, a u sklopu prve radionice projekta 'Transformacije kolektivnih i individualnih identiteta u Dubrovačkoj Republici od kasnog srednjeg vijeka do 19. stoljeća', financirane od Hrvatske zaklade za znanost. 

Projekt 'Povratak kući' ogleda se prvenstveno u uspostavljanju kontakata s uspješnim Dubrovčanima, primarno znanstvenicima, ali i gospodarstvenicima, koje je životni put odveo van rodnog grada, odnosno njihovom povratku u javni život Dubrovnika i integraciju u projekte koje provode mladi dubrovački znanstvenici.

Gradonačelnik Andro Vlahušić istaknuo je kako se Dubrovnik uvijek naslanjao na vlastitu pamet te kako Grad ima financijske snage i volje da svakome s dobrom idejom 'ostvari snove'. 

Uz članove gore spomenute radionice i studente nove generacije doktorskog studija 'Povijest stanovništva', tijekom dvodnevne radionice govorili su: Vesna Cvjetković, glavna tajnica Ministrice vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Hrvoje Marušić, pomoćnik Ministrice vanjskih i europskih poslova RH, Saša Missoni, ravnatelj Instituta za antropologiju u Zagrebu te Božena Vranješ Šoljan i Zrinka Blažević, redovite profesorice na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon završetka radionice za sudionike skupa priređen je izlet u Konavle.

Popularni Članci