'

Gradonačelnik Franković nazočio otvorenju konferencije Regional Studies Association za središnju i istočnu Europu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Gradonačelnik Mato Franković uputio je jutros riječi dobrodošlice sudionicima konferencije Regional Studies Association za središnju i istočnu Europu održane na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Uz gradonačelnika, sudionike je pozdravila i državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Zrinka Raguž, a otvorenju je prisustvovao i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.

Riječ je o konferenciji koja okuplja predstavnike akademske zajednice, istraživače i kreatore javnih politika u području urbanog i regionalnog razvoja te Europske kohezijske politike. Neke od tema rasprave su klimatske promjene, zelena infrastruktura i civilna zaštita, turizam te održiva i digitalna budućnost.

„Ovom prilikom želim istaknuti iznimnu ulogu Sveučilišta u Dubrovniku, ne samo kao jednog od organizatora ove konferencije, već i kao ključnog partnera Grada Dubrovnika u razvoju nekoliko strateških dokumenata koji usmjeravaju naše napore prema postizanju potpune održivosti u upravljanju našim najistaknutijim gospodarskim sektorom, turizmom“, istaknuo je gradonačelnik Franković.

Gradonačelnik je naveo i ulaganja Grada Dubrovnika u razvoj i primjenu vlastitih rješenja pametnog grada, koristeći tehnologiju i podatke za stvaranje učinkovitijeg, responzivnijeg i održivijeg urbanog okruženja.

Organizator konferencije je Regional Studies Association u partnerstvu sa Sveučilištem u Dubrovniku i u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europe unije te znanstvenom mrežom Leibniz Science Campus „Eastern Europe-Global Area“. 

Popularni Članci