Gradonačelnik Franković na otvorenju Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradonačelnik Mato Franković pozdravio je danas sudionike 34. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, u prigodi svečanog otvorenja u Dubrovniku.

Ističući važnost rada ugostitelja za Dubrovnik, predvodnika održivog turizma u Hrvatskoj, podsjetio je kako je Grad u vremenu pandemije pomogao rad ugostitelja oslobađajući ih od davanja vrijednih 50 milijuna kuna.

''Iako je Dubrovnik bio gospodarski najpogođeniji grad u Hrvatskoj, iako smo izgubili 450 milijuna kuna planiranih proračunskih sredstava, odrekli smo se tog prihoda kako bi ugostitelji mogli opstati i danas biti spremni za oporavak'', kazao je gradonačelnik Franković, ističući potrebu daljnjeg napredovanja i usavršavanja struke.

Ključne teme ovogodišnjeg okupljanja su upravo novi post-covid trendovi, stanje u ugostiteljstvu pod utjecajem povećanja troškova, problematika nedostajuće radne snage, a donijet će se i zaključci s prijedlozima za poboljšanje poslovanja. Ovaj tradicionalno najbrojniji stručni skup ugostitelja i turističkih djelatnika okupio je oko 450 sudionika iz cijele Hrvatske.

Uz gradonačelnika Frankovića na otvorenju Kongresa govorili su i predsjednica Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije Nikolina Farčić, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil, dok je skup otvorila Monika Udovičić iz Ministarstva turizma i sporta.

Popularni Članci