SUPER VIJEST Građani slabijeg socijalnog statusa za podstanarstvo i do 1500 kuna mjesečno

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Grad Dubrovnik donio je odluku o prodaji svojih stanova na području Grada Dubrovnika, no prodaja se neće odnositi na područje povijesne jezgre.

Ova odluka trebala bi se naći na sjednici Gradskog vijeća koja će se održati u subotu, a o čemu će odlučiti gradski vijećnici.

'Grad Dubrovnik ima 121 stan na području Grada. Od tih stanova uprihodujemo 400 tisuća kuna na godišnjoj razini, a platimo najmanje 420 tisuća kuna. Bi li itko od vas izdao 121 stan i uprihodovao 400 tisuća, a potrošio 420 tisuća kuna?,' kazao je gradonačelnik Andro Vlahušić na današnjem kolegiju gradonačelnika Grada Dubrovnika ususret subotnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Ukoliko odluka bude izglasana na Gradskom vijeću, radit će se o namjenskim sredstvima od prodaje koja će se moći potrošiti isključivo za rješavanje stambenih pitanja.

'To se može odnositi na kupnju novog zemljišta za POS ili plaćanje subvencija za podstanarstvo,' izjavio je Vlahušić.

Novim Proračunom za narednu godinu je predviđeno da će se iz dijela spomenutih prihoda plaćati nova mjera socijalne potpore.

'Uvest ćemo subvencije za podstanarstvo za sve one slabijeg socijalnog statusa, neovisno koliko netko ima godina. Subvencije će iznositi od 500 do 1 500 kuna mjesečno,' kazao je Vlahušić.  

Popularni Članci