GRAD POSTAJE IZLOŽBENI PROSTOR Globalna zvijezda dizajna Mirko Ilić u Lazaretima

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Izložbom “Mirko Ilić – Trenutak pred katastrofu: strip, ilustracija i dizajn” kustosa Dejana Kršića i Marka Goluba koja se otvara u Lazaretima u subotu, 17. kolovoza 2019. u 22 sata dubrovačka publika moći će se uvjeriti zašto je Mirko Ilić i nakon više od četiri desetljeća stvaranja još uvijek jedan od najzanimljivijih grafičkih dizajnera i političkih ilustratora te zašto uživa globalni zvjezdani status.

U sklopu projekta Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika, publika će pored ilustracija, stripova i plakata iz različitih faza Ilićeve karijere moći uživati i u ostalim aspektima Ilićevog profesionalnog djelovanja kao inicijatora, kustosa i istraživača, koji se rijetko sagledava sučelice s njegovim dizajnerskim radom. 

Zahvaljujući još jednom takvom Ilićevom “kustoskom” istraživačkom radu, cijeli Grad će na par mjeseci postati izložbeni prostor. Naime, Ilićevim posredstvom, u Dubrovnik stiže i putujuća izložba “Tolerance Poster Show” koju čine 132 plakata, sve mahom globalnih ikona dizajna poput Miltona Glasera autora kultnog loga I♥NY, Seymoura Chwasta, Petera Bankova, Guntera Rambowa, Niklausa Troxlera i brojnih drugih. 

Otvorenje ove izložbe je u srijedu, 14. kolovoza u 20 sati, također u Lazaretima, a plakati će se, osim što će biti izloženi u lađi, projicirati na Eminovu kuću u Lazaretima, a svim Dubrovčanima i posjetiteljima bit će dostupni za razledanje i na autobusima javnog gradskog prijevoza.

Popularni Članci