VRIJEDNA DONACIJA GRADA Osobama s invaliditetom ubuduće lakše do zgrade HZZ-a

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: DD
Osobama s invaliditetom i osobama otežane pokretljivosti olakšat će se pristup upravnoj zgradi Područnog ureda Dubrovnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Naime, gadonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar potpisali su danas Ugovor o donaciji  za sufinanciranje nabave ugradnje vertikalno podizne rampe kod ove zgrade.

Ugovor o donaciji potpisan je na iznos od 124.975,00 kuna, a potpisivanju je nazočio i predstojnik Područnog ureda Dubrovnik Dasen Jasprica.

- Vjerujem da ćemo u skoroj budućnosti i s ostalima, onima koji nemaju rješeno pitanje pristupa, isto osigurati. - rekao je Franković.

Ravnatelj Lončar rekao je da mu je drago što je Grad Dubrovnik prepoznao ovu potrebu.

- HZZ na području Dubrovačko-neretvanske županije oprovodi niz aktivnosti,  od provođenja mjera ktivne politike zapošljavanja i posredovanja pri zapošljavanju, a jedna od skupina koje želimo uključiti su osobe s invaliditetom. Na razini godine smo zaposlili oko 74 osobe na području DNŽ. Moramo biti svjesni da je na području Grada Dubrovnika pad nezaposlenosti, stopa nezaposlenosti je 3,44 posto, a u cijeloj županiji imamo 3115 nezaposlenih. - kazao je Lončar.

Pohvalio je suradnju s gradskim, ali i županijskim vlastima.

-  I dalje ćemo provoditi na mjeri aktivne politike zapošljavanja. Do sada smo isplatili oko 21 milijun kuna na području DNŽ, a u sljedećim ćemo intervalima nastojati podrupijeti poslodavce i pronaći kvalitetniju radnu snagu. Od sljedeće godine ćemo raditi i na sustavu rješavanja radnih dozvola. - naveo je Lončar.

Financijska sredstva osigurana su u Proračunu Grada Dubrovnika za 2019. godinu u mjerama iz Strategije za osobe s invaliditetom.

Popularni Članci