FRANO LUETIĆ: British Airways nam je broj 1, a uskoro su mogući i direktni letovi za SAD

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Zamjenik direktora Zračne luke Dubrovnik, Frano Luetić rekao je kako je po broju dolazaka u našu zračnu luku British Airways broj jedan. Luetić se vratio s konferencije World Routes 2014. koja se održala od 20. do 23. rujna u Chicagu, a dojmove je podijelio s Nanom Vlašićem u emisiji Radio Dubrovnika 'Zlatna jabuka'. 

- Na sastanku s Latvijskim avioprijevoznikom smo dogovorili dva leta tjedno iz Rige, kompanije Air Baltik, zrakoplovom 737-400. Također je održan sastanak s aviokompanijom koja je u vlasništvu turskog i njemačkog kapitala, a to je aviokompanija koja se zove SunExpress. Oni su također najavili dva leta prema Dubrovniku i još imamo neke naznake za još neke avioprijevoznike –rekao je Luetić. 

- Glavna belgijska kompanija, Bruxelles Airlines je također zainteresirana uvesti dvije dodatne linije prema Dubrovniku, a tu je napravljen veliki iskorak, jer mi već sada imamo četiri leta tjedno prema Bruxellesu, a ova je kompanija članica Star Alliancea, kao i Croatia Airlines. Ta dva leta bi omogućila još bolju povezanost Bruxellesa i Dubrovnika. Tu smo uključili i Turističku zajednicu Grada i Županije te na državnoj razini, kao i naše u Bruxellesu koji će, nadam se, dati neku marketinšku potporu za uspostavljanje ova dva leta-rekao je Luetić. 

- Interesantno je da su nas tražili i Amerikanci, a s obzirom na to da mi od 91.' nemamo izravnog leta prema Americi, jedna charter aviokompanija je zainteresirana. Vidjet ćemo što će od toga biti, to nije tako lako-kaže Luetić te dodaje kako su i oni, National Airwaves zainteresirani da lete dva puta tjedno za Dubrovnik, te da su ostali u kontaktu.

Dodao je kako imaju zrakoplove Boeing 757 i 767 koji mogu direktno iz New Yorka doletjeti za Dubrovnik.

- To ne ovisi o Zračnoj luci, već o puno drugih faktora da se to uspostavi –rekao je Luetić.

Popularni Članci