'

FRANKOVIĆ POTVRDIO ZUCCHERA! 'Pet megazvijezda u Dubrovniku nastupa za doček, to nema nijedan grad!' (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradonačelnik Mato Franković najavio je jutros program nadolazećeg Zimskog festivala kao i zvijezde ovogodišnjeg dočeka Nove godine.

Franković je tom prilikom potvrdio kako će na dočeku nove godine na Stradunu pjevati Zucchero i Tony Cetinski, što je prvi objavio Dubrovački dnevnik.

 „Razmišljali smo o najboljem međunarodnim stranom pjevaču za prvi put, a Zucchera slušaju svi, od mladih, preko srednje generacije, do starijih. Njegove pjesme svi znaju, oni koji čak i ne znaju da se u kafiću ili discu izvodi Zuccherova pjesma, saznat će na Srradunu“, izjavio je Franković.

Kako je kazao, Tony Cetinski će biti plaćen iz proračuna Grada, a cijena je 60 tisuća eura. Što se tiče Zucchera, s obzirom na visoku cijenu, cjelokupni trošak koji iznosi 300 tisuća eura pokrili su sponzori, kako kaže Franković, do zadnjeg centa.

„Ima nekoliko desetljeća da naši sugrađani ističu da je bitno da Dubrovnik napravi korak naprijed i dovede stranu zvijezdu. Taj posao nije nimalo lak, enormna mi je čast što na kraju mog drugog mandata možemo reći da smo dovesti sve renomirane zvijezde, a ovaj put smo napravili i korak više“, izjavio je Franković.

Zimski festival će krenuti 30. studenom koncertom Rozge. Na Dan branitelja, 6. prosinca, nastupit će Đani Stipaničev, klapa Ragusavecchia i More, a moguće je kako će nastupiti i Marko Perković Thompson.

„Uz našu želju da taj dan pjeva na Stradunu Thompson, ako mu obiteljske okolnosti dopuste. Ako dopuste, onda će se to na kraju dogoditi. Nadam se da hoće“, izjavio je te se osvrnuo na letove.

„S obzirom na međunarodne letove, imamo ih 20 tijekom cijele zime, zimski turizam će se ovim primjerom pokazati uspješnim i vjerujem kako ćemo postići jedan značajan broj stranih posjetitelja na dočeku“, kazao je.

Zahvalio je i hotelu Rixos Premium Dubrovnik, koji organizira doček s tri zvijezde; Severinom, Petrom Grašom i Dinom Merlinom.

„Imamo pet megazvijezda na dočeku, to nema nijedan grad u Hrvatskoj“, kazao je naglasivši i kako će Studentski dom imati svoj program.

Najavio je kako će se 28. prosinca održati koncert 'Dobra večer prijatelji' posvećen Milu Hrniću, a nastupit će Tedi Spalato, Đani Stipaničev, Alen Nižetić, klape Ragusavecchia i Subrenum, Bruna Oberan i Iva Ajduković.

Sutradan, 29. prosinca, koncert će održati Sergej Ćetković.

Za dječji doček nove godine nastupit će Iva Ajduković, Bruno Oberan i Gelo bend.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Franković je potvrdio kako će biti vatrometa. Na pitanje Dubrovačkog dnevnika hoće li biti posebnih letova iz Italije, s obzirom na Zucchera, Franković je kazao kako su u razgovorima oko posebnih letova u tom razdoblju općenito.

„Razgovaramo oko posebnih letova koji će targetirati razdoblje samog dočeka i nakon, razgovaramo i s Croatia Airlinesom oko možebitnih dodatnih linija kroz to razdoblje. Brojne turističke agencije, kad su dobile info za Zucchera, su pokazale interes za organiziranjem charter letova“, izjavio je Franković.  

PS/IBM

Popularni Članci