Franković potvrdio: Grad je zainteresiran za kupnju TUP-a, time ćemo riješiti veliki problem institucija Grada

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović /DD
Gradonačelnik Mato Franković je potvrdio kako je Grad Dubrovnik zainteresiran za kupnju TUP-a te kako je UTD Ragusa dala neobvezujuću ponudu. 

Kako je istaknuo Franković, zemljište je važno za Grad. Gradonačelnik je istaknuo i kako će se kupnjom TUP-a riješiti problem skadišta za institucije Grada sa zemljištem u Komolcu.

„Iako je bio gospodar brojnih prostora, Grad s vremenom nije realizirao pitanje skladišta, postoji cijeli niz institucija Grada koje se nalaze kao podstanari te plaćaju najam fizičkim osobama. S druge strane, Grad Dubrovnik kroz buduću kupnju TUP-a može angažirati ili uzeti u zakup, od svog društva, skladište u Komolcu ili na nekoj drugoj lokaciji. U konačnici, na taj će se način riješiti brojna pitanja, prije svega ustanova u kulturi,“ kazao je Franković dodavši kako se zeljište u Gružu od devet tisuća 'kvadrata' može staviti na raspolaganje za puno toga.

„Činjenica je da će se tamo vrlo skoro početi s realizacijom cruise terminala za goste na kružnim putovanjima i želimo sudjelovati u toj priči,“ izjavio je Franković.

Kako kaže gradonačelnik, Grad ne može kupiti dioničko društvo TUP zbog financijske situacije u kojoj se Grad trenutno nalazi pa je stoga odlučeno da će se neobvezujuća ponuda poslati putem društva UTD Ragusa.

„Društvoima vrlo stabilnu likvidnost. Treba napomenuti kako smo prije tri godine u potpunosti otkupili društvo UTD Ragusa od RH, konsolidirali i stabilizirali ga te je sada spremno da ide dalje. To dalje je sigurno kupnja društva TUP d.d. i u konačnici spajanje društva TUP-a d.d. s UTD Ragusom u jedinstveno društvo UTD Ragusa d.d. gdje je Grad Dubrovnik vlasnik više od 80 posto,“ najavio je Franković dodavši kako će krenuti dubinska analiza društva TUP.

Popularni Članci