FRANKOVIĆ OBIŠAO RADOVE Za Dubac zaprimljeno oko 1900 zahtjeva, evo koliko će koštati ukopno mjesto (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković obišao je gradilište groblja Dubac gdje su u tijeku završni radovi na izgradnji 1. etape groblja, a koja uz jednokilometarsku dvotračnu cestu sa svom potrebnom infrastrukturom uključuje dva velika parkirališta s 200 mjesta, nogostup, stepeništa, ograde, javnu rasvjetu i elemente hortikulturnog uređenja.

-„Unatoč korona krizi i smanjenim prihodima proračuna uspjeli smo osigurati potrebna sredstva za nesmetan nastavak realizacije ovog, za naše građane iznimno važnog, projekta. Uslijed poznatih okolnosti došlo je do manjeg usporenja intenziteta izvođenja radova, ali uspješnim planiranjem projekt nikad nije bio ugrožen“, rekao je gradonačelnik Franković prilikom obilaska te je izrazio zadovoljstvo da će se u 2. etapi, za koju je pravomoćna dozvola već ishođena, krenuti s radovima na izgradnji samih ukopnih mjesta i objekata u obuhvata groblja.

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli i direktor Groblja Dubac Đuro Lonza izvijestili su gradonačelnika da su stvoreni uvjeti za početak provedbe postupka dodjele grobnih mjesta zainteresiranim građanima.

Društvo Groblje Dubac, rečeno je, uskoro će započeti s pozivima građanima koji su podnijeli zahtjeve za grobnim mjestima, a dodjela istih će se obavljati prema redoslijedu zaprimanja zahtjeva. Broj zaprimljenih zahtjeva nešto je manji od 1900, a ovisno o tipu grobnice cijene će se kretati od 46 do 81 tisuću kuna.

Groblje Dubac složen je i važan projekt za Grad Dubrovnik i Župu dubrovačku jer će građanima nakon niza godina omogućiti kupovinu grobnica po prihvatljivim cijenama. -"Upravo su nedostatak ukopnih mjesta naši građani često isticali kao veliki problem, a izgradnjom ovog groblja taj će se problem riješiti", istaknuo je gradonačelnik.

Ukupno je na ovom prostoru moguće smjestiti 3.550 grobnih mjesta, što će se sukladno potrebama i zahtjevima, dograđivati u narednim razdobljima.

Popularni Članci