Franković o namještaju u novom uredu, DM-u na Pilama i imenovanju Valentina Dujmovića u Hrvatskim vodama

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
HDZ-ovi gradski vijećnici Katarina Doršner Gordan Špero pitali su gradonačelnika Frankovića na sjednici Gradskog vijeća o raspolaganju gradskim novcem, izmještanju trgovine DM na Pilama i ostalim svakodnevnim temama važnim za grad.

Spominjući medijske napise Doršner je Frankovića pitala je li istina da se useljava u novi ured koji će opremiti namještajem u iznosu od 900 tisuća kuna.

- Posljednjih dana se podigla bura po ovom pitanju. Istina je da mijenjam kancelariju, ali nije istina da sam se razbahatio i da ću kupiti namještaj optočen dijamantima sudeći po toj cijeni. Gradonačelnik je do sada boravio u službenom salonu Grada i red je da taj prostor ponovo postane salonom, a da se gradonačelnik vrati u manji ured. Namještaj će biti naslijeđen, ali radovi na uređenju salona, sanacija vlage i ostali obrtnički radovi koštat će oko 800 tisuća kuna i to će uraditi studio Vetma. Sve to objavljeno je javno na internetskim stranicama i ništa se ne radi poskrivećki - kazao je Franković. Doršner je također pitala što se događa s DM-om na Pilama koji je prema njenom mišljenju jedan u nizu primjera napuštanja trgovina iz povijesne jezgre, a pitala je i što je s gradskom placom.

- To se događa jer na žalost grad ne gospodari vrijednim nekretninama pa tako zahvaljujući privatizacijskom procesu Atlasa izgubili smo vrijedne prostore poput zgrade u kojoj je DM, a na to mjesto trebaju doći trgovine s brilijantima i kožnom galanterijom. S direktorom Sanitata ćemo razgovarati o problemu zelene place koja se sve više komercijalizira - rekao je Franković.

Vijećnik Gordan Špero pitao je gradonačelnika u kojoj je fazi izmještanje spomenika braniteljima na Pilama. Franković je kazao kako će se on zasigurno izmjestiti te će na Pile doći spomenik koji je reprezentativan toj sredini.

Špero se osvrnuo i na imenovanje Valentina Dujmovića kao zamjenika direktora Hrvatskih voda.

- Kako je taj čovjek mogao biti imenovan? Zbog njega će Vodovod biti penaliziran. Je li imenovanjem ugrožen postupak aglomeracije i hoće li on nastaviti praviti štetu jer je oštetio Grad za 16 milijuna kuna? - pitao je Špero na što je Franković čestitao Dujmoviću na imenovanju.

- Tako je grah pao pa su Hrvatske vode puno dobile s njim. Nadam se da će vratiti gradu stostruko onoliko koliko je oduzeo. Za proces aglomeracije malo je napravio i mislim da bi se sad s ove funkcije trebao dobro potruditi da umanji grižnju savjesti - kazao je Franković.

A.Č.

Popularni Članci