Franković o Areni Lapad: Interes je toliko velik da ja ne mogu vjerovati, dobili smo cijeli niz upita zainteresiranih za investiranje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Franković govorio je i o projektu Arene Lapad. 

"Ja sam želio da interes bude velik, ali toliko je velik, za sada po upitima, da ja ne mogu vjerovati", rekao je odmah na početku Franković.

Istaknuo je kako su se iz gradske uprave potrudili putem Ministarstva vanjskih poslova poslati u sva veleposlanstva informaciju o ovom javnom natječaju i objavili su ga na tendere EU.

"U konačnici mi smo dobili cijeli niz upita. Danas je zvala jedna tvrtka iz Švicarske, raspitivala se za dodatne informacije i detalje. Prije mjesec i pol dana je tvrtka iz Portugala preuzela cjelokupnu dokumentaciju i rekli su da će se javiti. Kod mene je bio nedavno jedan investitor iz Austrije, predstavnik najvećeg koncerna trgovačkih lanaca u Europi, koji je isto tako iskazao interes, rekao je da radi kalkulacije, ali i kako će se vrlo vjerojatno i oni javiti.  Imali smo i dva upita sa hrvatskog tržišta različitih poduzetnika", otkrio je Franković i dodao kako proces za sada izgleda optimistično, ali i kako treba pričekati da ovaj dio završi pa će se vidjeti što će biti na kraju. 

O DVORANI U GOSPINOM POLJU

Što se tiče Multifunkcionalne dvorane Gospino polje, Franković je kazao kako iz Grada 'hvataju' ciljanu crtu.

"Očekujemo vrlo skoro javnu raspravu, za par dana, po pitanju izmjena i dopuna UPU-a Gospino polje gdje rješavamo pozicioniranje dvorane. Odradili smo postupak javnog savjetovanja, za maksimalno 10 dana počinje javna nabava, o čemu ćemo obavijestiti javnost. Sve ovisi o postupcima žalbi, ali za sada to izgleda dobro", istaknuo je gradonačelnik. 

Popularni Članci