Franković: Na 90 posto biračkih mjesta u Dubrovniku pobjeda HDZ-a, Pezo: Osvojili smo sve gradove! (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Mato Franković obratio se okupljenima u Petilovrijencima.

"Prije svega želim se zahvaliti građanima grada Dubrovnika, naravno i drugih dijelova Hrvatske na uistinu velikom odazivu. HDZ u Dubrovniku je apsolutni pobjednik. Na 90 posto biračkih mjesta pobjeda Hrvatske demokratske zajednice. 7364 glasa našoj listi", kazao je Franković i dobio veliki aplauz, rekao je da je to preko 2000 glasova više od "onih prvih iza njih".

 

"Zahvaljujem se našim sugrađanima na preferencijama koje su dali meni kao kandidatu, preko 3000 glasova. Koliko još ne znamo, ali znamo da je preko 3000. Velika izborna pobjeda za HDZ, nakon osam godina vlasti doživjeti ovakav nacionalni rezultat apsolutno obvezuje nas kao stranku, ali jasno je vidljivo da naši sugrađani vide sve što je vlada HDZ-a radila za naš grad, prepoznaje uspjehe počevši od Lapadske obale, Aglomeracije Dubrovnik, pa dalje. Još jednom dragi sugrađani veliko hvala! Čast mi je ponovno služiti gradu! Meni kao jedinom saborskom zastupniku iz Dubrovnika", zaključio je Franković.

Nikola Dobroslavić je rekao kako očekuje da će konačni rezultati biti kao i dosadašnji, a možda i koji mandat više HDZ-u.

"Velika pobjeda je zaslužena, u to smo vjerovali od početka. Mislim da je to rezultat rada naše Vlade zadnja dva mandata, ali isto tako i viših razina - županija i gradova kojima je upravljao HDZ.  Zahvaljujem našim sugrađanima na povjerenju koje su nam ponovno dali i naravno da mi je drago da je propao projekt koji je radio predsjednik Zoran Milanović, a to je jedan ružan projekt kojim se rušio Ustav RH i kojim su se blatile institucije i vjerujem da će stvari nakon ove pobjede doći na svoje mjesto", poručio je Dobroslavić. 

Blaž Pezo, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a pohvalio se kako su dobili sve gradove u našoj županiji. 

"Posebno me vesele pobjede u gradovima i sredinama gdje ne obnašamo vlast, a to su recimo Korčula, Ploče i Opuzen. To je jedna dobra najava za sljedeće lokalne izbore. Stvarno nas veseli da Hrvatska nije doživjela tu treću republiku i ove ideje koje prosipa naš sada vjerojatno i bivši predsjednik, tako da nas vesele rezultati i potvrda našeg rada na županijskoj i državnoj razini.  Rezultati koje smo očekivali smo i ostvarili, posebno vesele rezultati naše županije gdje mogu reći da se već približvamo 50 posto što je i iznad prosjeka države tako da su rezultati HDZ-a u našoj županiji odlični", zaključio je Pezo. 

Popularni Članci