Franković ekskluzivno za DD: Otvaramo dva nova vrtića, ovo su lokacije

Autor: Petra Srebrović Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković za Dubrovački dnevnik je otkrio kako Grad Dubrovnik izvršava zadnje korake u dogovorima za dva prostora koja će unajmiti i u njima u rujnu pokrenuti vrtićke i jasličke programe.

Već godinama dubrovački roditelji 'muke muče' s upisnim mjestima u vrtiće. Situacija je više-manje jednaka u cijeloj državi, pa ni Dubrovnik nije iznimka. Mjesta u vrtićima, posebno u jasličkim programima koji traju do navršene treće godine djeteta, kronično nedostaje. Ova gradska uprava kontinuirano radi na 'krpanju rupa' koje nastaju iz godine u godinu, pa je u proteklih pet godina upisano 250 dodatnih korisnika u nove prostore.

Gradonačelnik Mato Franković, za Dubrovački dnevnik je otkrio kako Grad Dubrovnik izvršava zadnje korake u dogovorima za dva prostora koja će unajmiti na užem području grada i u njima u rujnu pokrenuti vrtićke i jasličke programe.

Radi se o prostorima u Lapadu, jedan u DOC-u, u prostoru Studentskog centra, dok su dogovori za drugi prostor na Babinom kuku na rasporedu danas. Gradonačelnik Franković kazao nam je kako je optimističan i kako vjeruje u uspješne dogovore i u konačnici za nekoliko dana bi se trebali potpisati ugovori.

„Svim roditeljima čija su djeca sada na listi čekanja za vrtiće u Dubrovniku, kao i onaj u Mokošici biti će onda ponuđene varijente da djeca pohađaju vrtiće na području grada. Danas su naši službenici obišli prvi prostor, koji je odličan i to je prostor bivšeg Studentskog centra u DOC-u. Ono što je važno za reći jest da sam razgovarao s ravanteljem Studentskog centra, Markom Potrebicom i oni su voljni iznajmiti prostor, naravno na osnovu provedenog natječaja obzirom da su obveznici tog postupka. Drugi prostor ćemo vidjeti danas, imam razgovor s vlasnikom prostora i vjerujem da ćemo i to riješiti“, kazao nam je gradonačelnik.

Detaljnije o situaciji u dubrovačkim vrtićima kao i budućim planovima čitajte u tiskanom izdanju Dubrovačkog dnevnika u petak 3. veljače. 

Popularni Članci