Evo koliko je prošle godine zaradila tvrtka Mirka Obrvana, nastala iz privatizacije Dubrovkinje

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Tvrtka In Trend pravni je slijednik Dubrovkinje Trade

Internetska stranica Firmoteka.hr objavila je popis 500 tvrtki u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koje su u prošloj godini ostvarile dobit. Na 93. mjestu je tvrtka In Trend, koja je ostvarila dobit od milijun i 450 tisuća kuna. Sličnu dobit ostvarili su i 2018. te 2017. godine. Tvrtka ima 4 zaposlena, a vode je članica Uprave Marija Obrvan i prokurist Mirko Obrvan.

Tvrtka In Trend d.o.o. nastala je iz Dubrovkinje Trade, odnosno pravni je slijednik tvrtke koja je nekoć zapošljavala stotine Dubrovčana. U privatizaciji je došla u suvlasništvo supružnika Obrvan, te su im na taj način pripale nekretnine koje su nekoć pripadale Dubrovkinji, a koje u međuvremenu nisu prodane. Tvrtka In Trend još uvijek vodi razne imovinsko-pravne sporove oko vlasništva nekretnina, ali to je ne sprječava da iz godine u godinu ostvaruje dobit.

Podsjetimo, Mirko Obrvan je devedesetih stasao u okružju direktora Dubrovačke banke Nevena Barača. Utemeljitelj je Mediatora, trgovačkog poduzeća koje je gotovo imalo monopol na jugu Hrvatske do dolaska drugih velikih lanaca poput Konzuma, Getroa, Keruma… Kasnije je Mediator prodao Konzumu Ivice Todorića.

VEZANE VIJESTI:

Dubrovkinja Trade krenula je u privatizaciju s 440 radnika, a nakon 10 godina, svi su ostali bez posla

PRIVATIZACIJA DUBROVKINJE Dogovor Nevena Barača, Mirka Obrvana i Tomislava Tomaša

PRIVATIZACIJA DUBROVKINJE Evo kako su se (ras)prodavale nekretnine i tko je profitirao

PRIVATIZACIJA DUBROVKINJE Evo tko je sve kupio prostore na Stradunu i po kojim cijenama

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO Kako je direktor Dubrovkinje Tomaš postao vlasnik prostora na Stradunu

Popularni Članci