BRŽI PROTOK PUTNIKA Evo kako će izgledati modernizirani sustav naplate u autobusima Libertasa

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovačkom gradonačelniku Matu Frankoviću i suradnicima te predstavnicima društva Libertas predstavljen je prijedlog novog rješenja nadogradnje postojećeg sustava naplate u autobusima Libertasa, a koje, između ostalog, podržava i kartično plaćanje.

Riječ je o sastavnom dijelu projekta modernizacije naplatnog sustava Libertasa s ciljem ubrzavanja protoka putnika pri ulasku u autobus. U sklopu novog sustava, postojeće magnetske kartice koje se koriste na gradskim linijama zamijenit će se beskontaktnim Ultralight chip karticama. Također, putnici će vožnju moći plaćati svojim bankovnim karticama.

Tvrtka Smart Tranzit prezentirala je danas svoj prijedlog rješenja plaćanja bankovnim beskontaktnim karticama i to na uređaju koji bi se ugradio u autobuse uz postojeće uređaje za naplatu. Ti uređaji bi pored plaćanja kreditnim i debitnim karticama preuzeli ulogu validatora za već kupljene karte i za postojeće pokaze.

Sustav naplate bankovnim karticama je planiran za 2021. godinu, kako bi u punoj funkciji bio spreman za iduću turističku sezonu.

Popularni Članci