ELITNI KVART SVE VIŠE IZGLEDA KAO NEUM Na Pločama niče nova zgradurina

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Sve je po zakonu

Na vrhu ulice Lukše Beritića podno Magistrale u tijeku je gradnja zgrade, koja će dodatno zagušiti Ploče, elitni dubrovački kvart s puno betona i malo zelenila. Investitori zgrade su Domagoj Vukosavić, Madlena Šušić, Stela Ajduković, te firme Ragusa Magnifica i Dubrava. Njima je građevinsku dozvolu uredno izdao nadležni odjel Grada Dubrovnika, te u samoj gradnji nema ništa sporno, odnosno sve je po zakonu.

Čestica na kojoj investitori grade, prema važećem GUP-u, spada u zonu M1-2, koja dopušta gradnju takozvanih srednjih građevina. Drugim riječima u navedenoj zoni, odnosno na kosom terenu kakav je ovaj, dopuštena je gradnja podruma, suterena, prizemlja, dva kata i potkrovlja s maksimalnom visinom od 15 metara.

Iz Grada Dubrovnika su nam kazali kako je ova zona uvrštena u GUP još 2005. godine kada je gradonačelnica bila Dubravka Šuica. Dobar dio Ploča spada upravo u ovu zonu, pa potonja fotografija najbolje ocrtava što se dogodilo. Ploče izgledaju kao Neum, a lakše je u tom kvartu pronaći stan za dugoročni najam nego zelenilo.

FD

Iako su se sporne izmjene GUP-a donijele 2005. godine, čak 15 godina kasnije i dalje niču ogromne zgradurine koje unakazuju vizuru grada.

MM

Popularni Članci