'

OVO JE EKSTREMNO Osoba umjesto u samoizolaciji na našem području zatečena na splitskom aerodromu!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Miranda Cikotic/PIXSELL
Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević govorio je o primjerima kršenja samoizolacije na području županije. Inače je zabilježeno 15 primjera kršenja samoizolacije, a ona je propisana za 583 osobe.

Pavličević je naveo najekstremniji primjer kršenja samoizolacije. Naime, jedna osoba je dva puta prekršila propisanu mjeru.

- Došla je iz susjedne države i automatizmom je morala biti u samoizolaciji, ali policija je nije zatekla na adresi koju je prijavila nego je koristila privatni smještaj, a poslije toga, ista ta osoba je zatečena u splitskoj zračnoj luci jer je htjela napustiti Hrvatsku. To je bilo dvostruko kršenje samoizolacije - naveo je Pavličević te pojasnio što točno znači kršenje samoizolacije.

- Policija evidentira one koji namjerno izbjegavaju samoizolaciju. Većina utvrđenih slučajeva došla je na temelju dojava jer policija ne može obići sve, većina prijava je došla od susjeda i građana pa smo ih zatekli gdje ne smjeli biti. Kršenje nije ako pođete u garažu ili u svoj vrt, ali vozanje po gradu, odlazak u trgovinu zasigurno jest - naveo je Pavličević.

Prva kazna za nepridržavanje odluke o samoizolaciji je osam tisuća kuna. No, ako se više puta krši samoizolacija, kazne se penju. Najviša kazna iznosi 120.000 kuna. Inspektorat je najavio kako će izvršenje naplate tako izrečene novčane kazne obavljati se prisilnim putem FINA-e

A.Č.

Popularni Članci