DURA na Europskom tjednu regija i gradova

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Tea Stjepović
Europski tjedan regija i gradova četverodnevna je manifestacija koja se ove godine održava od 7. do 10. listopada u Bruxellesu.

Tijekom događaja službenici iz regionalnih i gradskih uprava te stručnjaci i predstavnici akademske zajednice mogu razmjenjivati dobre prakse i znanja u području razvoja regija i gradova. 

Dubrovačka razvojna agencija DURA će, zajedno sa udrugom Kinookus, sudjelovati na radionici Slow Food Srednja Europa: kultura, baština, identite i hrana koja će se održati 9. listopada s početkom u 14.30 sati, u Briselskom kongresnom centru (Brussels Convention Centre). Na radionici će biti predstavljeni rezultati istoimenog europskog projekta koji se provodi u pet gradova Srednje Europe (Dubrovnik, Venecija, Krakow, Brno i Kecskemét) s ciljem stvaranja transnacionalnog modela za vrednovanje nematerijalne baštine hrane. 

Pored Piercarla Grimaldija, profesora na Gastronomskom Sveučilištu u Pollenzu, Macieja Hofmana iz Odjela Europske komisije za obrazovanje, mlade, sport i kulturu i Isabelle Marangoni iz Odjela za europske politike Grada Venecije, na radionici će govoriti i predsjednik Udruge Kinookus, Ivo Kara-Pešić. On će prisutnima predočiti ideju hrane kao poveznice između materijalne i nematerijalne baštine te postignuća projekta na dubrovačkom području te najaviti multimedijalnu izložbu “Hranitelji Grada” koja će u Dubrovniku biti otvorena 22. studenog u Prirodoslovnom muzeju.

Radionicu će koordinirati Ursula Hudson, predsjednica Slow Fooda Njemačke i članica Međunarodnog savjeta Slow Fooda. 

Popularni Članci