'

Dugogodišnji posjetitelj razočaran: Slomili su mi brisače i staklo na autu. Dubrovnik je grad predivnih ljudi, a vandali bi o tome trebali razmisliti!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Dugogodišnji posjetitelj Dubrovnika (podaci poznati redakciji) obratio se Dubrovačkom dnevniku s pismom u kojemu je opisao svoje neugodno iskustvo s oštećenim automobilom. Poručio je vandalima koji su mu automobil oštetili da bi se u Dubrovniku ipak trebali ljepše ponašati, i razmisliti kako bi se oni osjećali da su na njegovom mjestu. 

"U Dubrovnik sam dolazio od djetinjstva, ali zadnjih 10-ak godina dolazimo moja obitelj i ja redovno. Bili smo na skoro cijeloj obali, od Pule do Dubrovnika, uključujući i otoke. Moja obitelj i ja uživamo u gradu i okolini. Stekli smo prijatelje i poznanike. Tijekom vremena saznali smo da imamo i rodbinu u gradu.

Odsjedamo u Lapadu i kupamo se na gradskim plažama danju, a i kad prilike dozvole i po noći. U Skandinaviji živim dugi niz godina i prvo posjetimo rodni grad u BiH i tu uzmemo rent-a-car i onda dođemo u Dubrovnik.

Obraćam vam se zbog neugodnosti koje su nam se dogodile zadnjih dana, a zbog čega je to, ja stvarno nemam pojma i neću špekulirati. Auto parkiramo u Petki, kao mnogi drugi već godinama, jer naći slobodan parking u Lapadu je skoro nemoguća misija. Sve je bilo uredu do zadnja dva dana kada je netko prvo savio i polomio brisač na vjetrobranu, a tijekom prošle noći otrgnuo i brisač koji se nalazi na zadnjem staklu. Trgajući prednji brisač oštetio je i vjetrobransko staklo.

Slično se dogodilo i jednom drugom automobilu BiH registracije koji je bio u blizini. Nikada za svo ovo vrijeme nisam/nismo se zamjerili nekome i nismo imali bilo kakve neugodnosti. Uživali smo u svakom provedenom danu , ćakulali svakodnevno s uvijek ljubaznim i srdačnim građanima ovog prelijepog grada. Osjećali se kao doma.

Cijelo vrijeme sam promovirao Hrvatsku kao najbolju i najsigurniju destinaciju svim mojim prijateljima, poznanicima i radnim kolegama u Skandinaviji gdje godinama živim. Mnogi su Hrvatsku zbog mog promoviranja posjetili, posebno Dubrovnik. Šta da kažem sad poslije ovoga uzastopnog događanja prijateljima kad me pitaju kako je bilo u Dubrovniku ove godine? Pitam se i da li ću doći ponovo, da li se vrijedi izlagati neugodama koje neodgovorni pojedinci iz samo njima znanih razloga rade. A to što rade nije dobro ni za njih, ni za Lapad, ni za Dubrovnik, a ni za Hrvatsku koja treba svojim turizmom nadmašiti konkurente.

Ipak zahvaljujem se svim dobrim ljudima u Dubrovniku za sve ove lijepe godine i lijepe uspomene koje smo doživjeli ovdje, do ova dva zadnja dana. Mi ćemo ostati još nekoliko dana, a nadam se da će nam auto ostaviti na miru. Zato bih zamolio počinitelja da to ne radi meni, ni bilo kome drugome i neka se zapita kako bi se on osjećao da njemu neko tako nešto slično napravi", stoji u pismu.

O svemu je obaviještena i policija koja je izašla na teren i napravila zabilješku po kojoj će dalje postupati.

Popularni Članci