Dubrovnik vrvi bezobraznim radnicima i visokim cijenama, brzo smo ga napustili

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Lucija Komaić
Casey i Richard turisti su koji vole putovati i to im je svojevrstan hobi, a dogodovštine sa svojih putovanja objavljuju na blogu.

U manje od godinu dana, posjetili su 28 zemalja na četiri kontinenta, većina destinacija ih je oduševila no navode kako Dubrovnik ipak nije jedna od njih.

Nisu imali zamjerku na sam izgled Grada i na prirodne ljepote, no ono što ih je razočaralo to su, tvrde, velike gužve zbog turista koji ga svakodnevno posjećuju, neprostojni radnici koji rade u povijesnoj jezgri te precijenjena hrana i piće. 

'Ostali smo samo jednu noć i napustili ga sljedećeg jutra,' napisali su turisti na svom blogu kojeg možete pročitati OVDJE.

Kako su ovakvi negativni komentari iznimka, a ne pravilo, pokazuju ljestvice koje često objavljuju strani mediji i specijalizirani časopisi prema kojima se Dubrovnik redovito nalazi na samim vrhovima istih. Isto je i s pozitivnim komentarima turista koje ostavljaju na raznim turističkim portalima i forumima prema kojima ih Dubrovnik ipak većinom oduševljava, a najbolji je dokaz svakako i stalni rast broja turista koji za svoje odredište na putovanjima biraju upravo Dubrovnik.

Popularni Članci