Turistička zajednica dobila laskavu nagradu (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dd
Na konferenciji za novinare danas je FIJET dodijelio plaketu nagrade 'Zlatna jabuka' predsjedniku Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, Niku Buliću i predsjednici Turističke zajednice Grada Dubrovnika, Romani Vlašić. Nagradu ispred organizacije su dodijelili Predsjednik Svjetskog udruženja turističkih novinara i pisaca (FIJET) Tijani Haddad i predsjednica hrvatskog udruženja ove organizacije Tina Eterović Čubrilo

Zlatnu jabuku je ovo udruženje dodijelilo Dubrovniku još 1996. 

-'U to vrijeme nismo imali certifikat, a pogotovo ne onaj Borisa Ljubičića koji je službeni dizajner FIJET-a. Nagrada Zlatna jabuka dodjeljuje se odredištima, institucijama i pojedincima za razvoj te očuvanje prirodne i povijesno-kulturne baštine', kazala je Tina Eterović Čubrilo. 

Predstavnici FIJET-a najavili su kako će Dubrovnik ponovno dobiti Zlatnu jabuku.

-'Odlučili smo komisiji za Zlatnu jabuku predložiti da Dubrovnik ponovno dobije nagradu, iako je nikad nisu uručili dva puta. Dubrovnik je Grad za koji su svi čuli, a za posebno prizanje predložit ćemo i Dubrovačke ljetne igre koji su svjetski brend' tvrdi Tina Eterović Čubrilo.

Slobodan Vlašić na Radio Dubrovniku vodi emisiju 'Zlatna jabuka', te se našalio kako je mnoge to asociralo na razne šale.

FIJET ove godine navršava 60 godina od osnivanja u Parizu. Tako je Tijani Haddad novinare bolje upoznao sa samom poviješću organizacije, ali i napomenuo da su najstarije udruženje koje okuplja članove iz 30 zemalja, a broje oko 700 članova.

Popularni Članci