test

DUBROVČANI SLAVILI U ZAGREBU Udruga studenata 'Libertas' proslavila 25. rođendan, pogledajte kako je bilo (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Udruga studenata Dubrovnika „Libertas“ proslavila je u subotu 25. obljetnicu postojanja u  Klubu Dubrovčana. 

Kako pišu, okupio se velik broj članova Udruge, a bili su tu i ljudi od kojih je sve krenulo. Program je bio raznolik - od dramskih točaka i glazbenog programa do obraćanja bivših i sadašnjih članova uprave Udruge. Nastupila je ženska klapa Figurin koja djeluje pod Udrugom od 2014. godine i bila je idejni začetnik proslave sa svojom voditeljicom Paulinom Đapo, a izvela je klapske pjesme dubrovačkog kraja.

Mladi Dubrovčanin Josip Hađinac otpjevao je nekoliko dubrovačkih pjesama uz pratnju gitare, Zrinka Udženija postala je Držićeva Petrunjela, a Antonio Mustahinić, trenutni predsjednik Udruge, Držićev Pomet. Posjetili su ih i dragi prijatelji - članovi KUD-a Stjepan Radić iz Pridvorja koji su izveli konavosku zdravicu uz pratnju lijerice.

Publici su se obratili prvi predsjednik Udruge te trenutni predsjednik KUD-a „Stjepan Radić“ Vlaho Mujo, bivša predsjednica Udruge i trenutna članica Klape Figurin Bruna Gamulin, predsjednik Društva Dubrovčana i prijatelja dubrovačke starine u Zagrebu gospar Luko Hilje te na kraju i trenutni predsjednik Udruge Antonio Mustahinić. Voditelj programa bio je Marko Lubura, i sam bivši član Uprave.

Druženje se nastavilo uz pjesmu i tratamenat koji su omogućili Bistro Sopal, Istarska pivovara, Piena pjenušci, Agronomski fakultet te prijatelji Udruge koji su pripomogli svojim donacijama da se ova proslava uspije održati. 

Udruga studenata Dubrovnika „Libertas“ nastala je 1997. godine u Zagrebu sa željom okupljanja mladih i održavanja tradicije dubrovačkog kraja u glavnom gradu. Udruga od 2013. godine djeluje u prostoru Kluba Dubrovčana na adresi Gundulićeva 55 gdje organizira brojne događaje, koncerte i radionice za dubrovačku mladost i njihove prijatelje. 

Popularni Članci