KUPUJE SE BRAŠNO, ULJE, KONZERVE, MESO Dubrovčani pustoše police u butigama (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
I Dubrovčani su požurili u butige kako bi stvorili zalihe osnovnih namirnica što je uzrokovano strahom od širenja koronavirusa zbog čega je najavljeno zatvaranje granica.

Tako se u Tommyju, Pemu i Konzumu kupovalo sve do čega se moglo doći, od brašna, mlijeka, ulja pa do konzervi, voća, mesa... Neke su butige držale i prigodne akcije ovih odjednom najtraženijih artikala. Prazne se police i stvaraju velike gužve na blagajnama zbog čega se stvara u neku ruku panika. No, iz Nacionalnog stožera civilne zaštite smiruju situaciju te govore kako Hrvatska neće ostati bez zaliha hrane.

Ljekarne su već odavno ostale bez zaštitnih maski, a u drogerijama nema antibakterijskih sredstava za pranje ruku. Prema nekim informacija u dubrovačkim ljekarnama nestaje i lijekova protiv bolova i povišene temperature.

Je li riječ o nepotrebnoj panici ili ne pokazat će vrijeme, ali koronavirus već je nanio veliku štetu Hrvatskoj. Utjecao je na turizam i cjelokupno gospodarstvo. Neke zemlje u susjedstvu su već uvelestroge restrikcije prema zemljama koje bilježe veliki broj zaraženih.

Popularni Članci