Dubrovačkih 13 udruga proisteklih iz Domovinskog rata stalo uz Frankovića

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Proslava 30. obljetnice oslobođenja juga Hrvatske izazvala je veliki interes javnosti, a Dubrovački dnevnik je upitao predstavnike 13 dubrovačkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata što misle o potezu gradonačelnika Mata Frankovića koji je uz predsjednika Gradskog vijeća Marka Potrebicu i branitelje prisustvovao s predsjednikom Republike Hrvatske polaganju vijenaca na Boninovu za stradale heroje u Domovinskom ratu. 

Udruge proistekle iz Domovinskog rata stale su uz Frankovića, smatraju kako bi na dan kada slavimo branitelje političari trebali zatomiti svoja ega, izbrisati međusobne razlike i ponizno položiti vijenac na groblju za one koji su svoje živote položili za Domovinu. Navode i kako se tokom mimohoda iz razgovora među braniteljima mogao čuti jednak stav, a to je kako podržavaju gradonačelnika te kako bi ovakvi dani trebali sve ujediniti.

"Gradonačelnik Franković napravio je ono što mu je bila dužnost i što je ispravno. Kao Gradonačelnik Grada Dubrovnika bio je uz Predsjednika RH i sudjelovao u protokolu polaganja vijenaca i odavanja počasti poginulim braniteljima Domovinskog rata povodom 30. obljetnice oslobođenja juga Hrvatske. Postoje protokoli, a poštivanje institucija bi trebalo biti iznad mišljenja o osobi koja tu funkciju trenutno obnaša. Isto tako, u fokusu ovog obilježavanja bi trebali biti Branitelji i Domovinski rat te zato ne želimo komentirati politička prepucavanja," kazao nam je Hasib Alilbegović Ale ispred USJP Grof.

Stav Vitomira Bajca ispred Zajednice udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata DNŽ je kako ovaj događaj nije trebalo ispolitizirati.

"Podržavam Frankovićev potez, što ga je dočekao bez obzira na njihova prepucavanja, jer predsjednik se došao pokloniti žrtvi Domovinskog rata. Samo obilježavanje obljetnice nije trebalo ispolitizirati bez obzira što smatram kako je Milanovićevo ponašanje prešlo granice normalnog ponašanja prilikom obraćanja i komunikacije jer zna vrijeđati ljude, a to ne priliči njegovoj funkciji", izjavio je. 

Dubrovačke udruge proistekle iz Domovinskog rata, a koje je Dubrovački dnevnik kontaktirao su: Udruga branitelja Dubrovnika, USJP Grof, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Dubrovnika, Udruga HRM - podružnica Dubrovnik, Udruga maloljetnih branitelja Domovinskog rata Dubrovnik, Udruga Branitelji Hrvatske - Dubrovnik, Zajednica udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata DNŽ, Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik ’91, Udruga dubrovačkih branitelja HRM iz Domovinskog rata – Dubrovnik, Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Dubrovnik, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Dubrovnik, Klub HRVI Dubrovnik i Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora. 

U svom su stavu jedinstvene te mahom podržavaju Frankovićev čin.

Popularni Članci