DUBROVAČKI VATROGASCI DOBILI NOVU CISTERNU! Kroz nekoliko dana stiže još jedna, Raguž se dohvatio volana (FOTO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Gradonačelnik Andro Vlahušić danas je dubrovačkim vatrogascima predao cisternu za prijevoz pitke vode u prostorima JVP Dubrovački vatrogasci, koju je Grad Dubrovnik dobio na korištenje od državnih robnih zaliha, a osim njega, predaji su prisustovali i zamjenik gradonačelnika Željko Raguž kao i zapovjednik postrojbe Stjepko Krilanović.

Tom prilikom, Vlahušić je zahvalio Vladi što je dala cisternu na korištenje, jednu od najsuvremenijih u voznom parku vatrogasaca.

'Riječ je o novoj cisterni vrijednoj milijun i pol kuna koja će biti jako korisna pri gašenju požara, ali i obskrbu stanovništva pitkom vodom. Ove godine Grad Dubrovnik je uložio dodatne napore pa smo proračunom predvidjeli, što od Vlade, što od Grada, ukupno tri milijuna kuna i za vatrogasnu opremu, a kroz nekoliko dana stiže i još jedna cisterna,' izjavio je Vlahušić te dodao kako je posebno zahvalan Željku Ragužu i Stjepku Krilanoviću koji odgovorno rade svoj posao, ali ponajprije svim hrabrim profesionalnim i dobrovoljnim vatrogascima koji spašavaju ljudske živote i vode računa o sigurnosti građana.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika i zamjenik gradonačelnika Željko Raguž dodao je kako Grad Dubrovnik izdvaja najveća sredstva u Hrvatskoj za vatrogastvo.

Zapovjednik Stjepko Krilanović kazao je kako je riječ o suvremenoj cisterni koja će itekako koristiti u zimskom dijelu godine, kad se češće događaju zamućenja vode na području Grada, a kako će kroz desetak dana doći i manja cisterna koja će moći doći do područja gdje velike teže dospijevaju.

'Također, Grad je značajna sredstva uložio u nabavu opreme, što su na prvi pogled banalne stvari, ali su zapravo jako skupe i važne za vatrogasce,' dodao je Krilanović.

Nakon izjava, Raguž je ušao u cisternu, a vatrogasci su se kroz šalu zapitali kako s njima još nije bio na terenu, kao što je bio slučaj s djelatnicima Vrtlara ili Sanitata.

'Pozitivno je što nisam bio! Dobro je što nema požara,' izjavio je Raguž.

Popularni Članci