DUBROVAČKI MEDIJSKI DANI 'Terorizam je kao kazalište, traži publiku' (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Tea Stjepović
Na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku u petak, 28. listopada, započeli su 12. Dubrovački medijski dani.

Tema ovogodišnjih medijskih dana je '(Ne)jasna i prisutna opasnost – terorizam, mediji i tehnologija'. Na konferenciji Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku izlagat će stručnjaci i znanstvenici iz Hrvatske i inozemstva.

Uvodno riječ imao je predsjednik organizacijskog odbora DMD-a izv. prof. dr. sc. Mato Brautović koji je poručio da je tema terorizma i više nego aktualna te je siguran da će biti zanimljivo čuti analize nastavnika i znanstvenika iz različitih država i kontinenata.

Prvo izlaganje imala je Brigette Nacos s temom 'Od tiska do online terorističke komunikacije: isti ciljevi, različite tehnologije i različiti rezultati'. Nacos je istaknula nekoliko primjera te ih usporedila. Rekla je da terorizam traži veliku publiku i usporedila ga s kazalištem.

Glavni govornici na 12. Dubrovačkim medijskim danima su i Fathali M. Moghaddam, Georgetown Sveučilište,  SAD, koji će govoriti o psihološkoj analizi terorističke prijetnje demokraciji. Dr. sc. Marko Milosavljevič sa Sveučilišta u Ljubljani redoviti je sudionik Dubrovačkih medijskih dana, a ove će godine iznijeti ključna pitanja u nemirnom odnosu između medija i terorizma. Četvrti pozvani predavač je dr. sc. Renauld de la Brosse sa Sveučilišta Linnaeus, Švedska, s temom prezentacije: „Terorizam, mediji i informacije u kontekstu demokratske tranzicije – slučaj Tunisa“.

Kao i prijašnjih godina, studenti Odjela za komunikologiju prenosit će sva izlaganja na društvenim mrežama: Facebooku facebook.com/DubrovnikMediaDays, Twitteru twitter.com/DUMediaDays, Google + i Instagramu.

Popularni Članci