DRNIŠKI PRŠUT, SOPARNIK, DNEVNE MARENDE Ove godine neće biti samo kobasice, evo što ćete sve jesti na kućicama
Blagdanske kućice su stigle na Stradun i sve je spremno za otvaranje ovogodišnjeg Dubrovačkog zimskog festivala koje će se održati u subotu. Po pitanju kućica, ove godine je potražnja nadmašila ponudu, a rezultat su nikad raznovrsnije delicije. Katarina Milat Kralj ispred Dubrovačke baštine je za Dubrovački dnevnik otkrila neke od tih specijaliteta.
"I ove godine će se na blagdanskim kućicama nuditi kobasice svih vrsta, no ponuda je značajno obogaćena," tvrdi Milat Kralj. Tako će se na njima naći riblji proizvodi poput ribljih burgera i različitih drugih pripravaka od ribe. U Gradu će biti i kućica sa slatkim delicijama. Nudit će se i fast food meniji za odrasle i djecu, a oni koji preferiraju nešto zdraviju hranu moći će uživati u sarmi ili soparniku. Na nekim kućicama će se nuditi pečeno meso, ali i drniški pršut.
Novost ovog Zimskog festivala svakako su programi u Lazaretima koji će također oživjeti. Građani će tamo moći uživati u dnevnim marendama; od svježe ribe s place, preko roštilja, do kobasica iz Slavonije. Na štandovima će se moći kušati i craft pivo.
Čini se kako će gastro ponuda ovogodišnjeg izdanja Zimskog festivala uistinu zadovoljiti svačije nepce.
IB