DOŠAO DATI RUKE Dubrovčane je danas liječio ministar Kujundžić (FOTO)

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: dd
Ima puno posla i kad sam već tu došao sam pomoći dr. Zenan Karamehmedoviću na odjelu gastroenterologije, rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je danas u službenom posjetu Dubrovniku.

Kujundžić je i sam gastroenterolog, a u Dubrovniku je na potpisivanju ugovora o početku izgradnje Dnevne bolnice u Metkoviću. Prije potpisivanja ugovora odlučio je tako dati ruke u dubrovačkoj bolnici. 

- Od jutros je bilo osam pacijenata. Normalna je to brojka. - rekao je Kujundžić.

Osvrnuo se općenito na situaciju u zdravstvu.

- Sad imamo 2000 liječnika više nego prije pet godina. Ne znači to da nam ne treba više liječnika. Manjak liječnika je u dubrovačkoj bolnici. Ali, to ćemo dugoročno riješiti stimuliranjem kadra. - kazao je.

- Dva su oblika oblika stimulacije. Prvo, ravnatelj može stimulirati liječnika koji radi više i zna bolje. Drugo, jedinice lokalne samouprave bi dodatno s nekoliko tisuća kuna platila liječnike. - naveo je Kujundžić.

Više o mjerama je rekao ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić.

- Očekujemo da Županija i Grad iznađu mogućnost za te stimulativne mjere, kako bi zbrinuli liječnike i medicinske sestre. Tu je i stambeno zbrinjavanje. Ta financijska ulaganja će odrediti budućnost zdrastva u nas. Naša bolnica je subregionalna, jedina takva skupa s pulskom bolnicom. I ono što dobivamo od HZZO-a nije dovoljno. Tražimo povećanje limita. Trenutno dobivamo 12 milijuna kuna, što nije dovoljno. Nedostaje nam 30 liječnika i oko 70 medicinskih sestara. Potrebne su nam poticajne mjere. - zaključio je Bekić.

Popularni Članci