DORH se očitovao o slučaju Barač, objavili što se dogodilo

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
U Općinsko državno odvjetništvo  je 7. ožujka 2021. uz kaznenu prijavu priveden državljanin Republike Hrvatske (1984.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje, objavljeno je na stranicama DORH-a. Radi se o slučaju u kojem je dubrovački političar Jadran Barač uputio prijetnje prema susjedu nakon čega se sam prijavio policiji. 

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 37-godišnjak 6. ožujka 2021. u Dubrovniku, zbog od ranije narušenih imovinsko-pravnih odnosa, nazvao na telefon državljanina Republike Hrvatske (1987.) i, u nakani da kod njega izazove osjećaj straha i prepasti, uputio mu riječi prijetnje. 
Općinsko državno odvjetništvo u Metkoviću je 7. ožujka 2021. rješenjem naložilo osumnjičenom 37-godišnjaku mjere opreza iz čl. 98. st. 2. točke 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku," stoji na stranicama. 

Barač je zbog svega navedenog dao ostavku na čelno mjesto dubrovačkog SDP-a te se povukao iz gradonačelničke utrke. 

"Dugogodišnje obiteljske razmirice, prepune šikaniranja, uvreda pa i prijetnji od strane meni bliskih osoba, kulminirale su događajem koji se zbio u subotu, kada sam, priznajem, reagirao na krajnje neprimjeren način. Policiji sam se sam predao i priznao ono što mi se stavlja na teret. Uzimajući u vidu ozbiljnost situacije, kao i funkcije koje obnašam kao javna osoba, a vjerujem da javne osobe trebaju biti primjer svima drugima u društvu, ovim putem najavljujem povlačenje iz utrke za gradonačelnika Grada Dubrovnika te podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika gradske organizacije SDP-a Dubrovnik. Žao mi je zbog onoga što se dogodilo. Moja obitelji mi je na prvom mjestu, i stoga o ovoj temi ne bih htio više govoriti, zbog čega vas molim za razumijevanje," obznanio je Barač. 

Popularni Članci