Delegaciju Grada Montegrotto Terme primila zamjenica Tepšić

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Nakon službenog posjeta Gradu Mostaru s kojima imaju potpisan sporazum o bratimljenju, predstavnici talijanskog grada Montegrotto Terme iz regije Veneto posjetili su gradsku upravu Dubrovnika. Susreli su se sa zamjenicom gradonačelnika Jelkom Tepšić koja im je poželjela dobrodošlicu u naš grad. 

“Iznimno nam je drago što ste danas nakon Mostara s kojim zaista imamo sjajnu suradnju i mnoge zajedničke interese odlučili posjetiti i Dubrovnik. S Mostarom imamo prijateljske odnose, a posebice gradonačelnik Mato Franković koji je bio dobar prijatelj sa bivšim i nedavno preminulim gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem”, kazala je zamjenica.

U ovoj je prilici predstavila delegaciji talijanskog grada snažne međunarodne veze Dubrovnika i brojen gradove prijatelje, među kojima se ističu i talijanski gradovi Venecija, Ravenna i Ragusa s kojima se njeguje suradnja u različitim područjima.

Gradonačelnik Montegrotta Riccardo Mortandello zahvalio se na održanom prijemu i u kratkim crtama prezentirao realizirane projekte posebice s gradom Mostarom, ali i predstavio budući EU projekt kojim se žele osnažiti odnosi sa susjednim zemljama za kojeg je iskazao želju za potencijalnom suradnjom s Gradom Dubrovnikom o čemu će se razgovori nastaviti.

Popularni Članci