DAROVI ZA PRVU GODIŠNJICU BRAKA Simpatična Amerikanka dvomilijunta je putnica u dubrovačkoj Zračnoj luci

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Aida Čakić
Po prvi put u povijesti Zračna luka Dubrovnik dočekala je svog dvomilijuntog putnika i to na letu Croatia Airlinesa iz Zuricha.

Sretna putnica je Stephanie Eng Allen iz Oklahome koja je sa suprugom slavi prvu godišnjicu braka te su po prvi put u Dubrovniku.

- Bila sam iznenađena kada su mi rekli da sam dvomilijunta putnica. Oduševljena sam i ovo mjesto je predivno - kazala je Stephanie Eng Allen koja sa suprugom u Dubrovniku ostaje do nedjelje nakon čega idu na kružno putovanje po grčkim otocima te se vraćaju doma u SAD.

Direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić sretnoj putnici čestitao je te uručio niz darova.

- Ovo je najbolji pokazatelj uspješne sezone, a rujan je još jedan mjesec u kojemu ostvarujem značajan raste veći nego prošle godine. Po prvi put u Dubrovniku imamo dvomilijuntog putnika i tu se ne zaustavljamo jer očekujemo u ovoj godini rekordnih 2,3 milijuna putnika što će biti do sada najbolje ostvarenje - kazao je Tolić te se osvrnuo kako ove godine avioprijevoznici po prvi put ulaze u studenti što je prema njegovom mišljenju znak dobre ponude i bogatog sadržaja te dobro rada hotelijera, putničkih agencija i ugostitelja.

- Nakon dobre sezone ulazimo u nešto mirniji period, ali ne previše tih kao što je to bilo proteklih godina. Turkish Airlines povezuje nas s istokom, a imamo liniju s Frankfurtom na zapadu te redovite linije prema Zagrebu i niskotarifne prema Rimu tako da možemo reći kako će Dubrovnik biti povezan tijekom čitave godine - rekao je direktor ZL Dubrovnik najavivši nove avioprijevoznike i nove destinacije.

Tako će Dubrovnik u zimskim mjesecima biti povezan s Turkish Airlinesom koji će četiri puta tjedno ići za Istanbul, tri puta za Frankfurt, uz nekoliko dnevnih letova za Zagreb, a Vuelingom će se ići prema Rimu.

A.Čakić

Popularni Članci