test

ŠTO SE DOGAĐA? Danas smo treća najgora županija po broju oboljelih, u izolaciji 794 osobe!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
U Dubrovačko-neretvanskoj županiji danas su službeno zabilježene 42 zaražene osobe, od toga u Dubrovniku 19 osoba, a čak devet u Konavlima.

U prvih 17 dana veljače oboljele su 432 osobe, dok je u prvih 17 dana siječnja broj oboljelih bio 410. Srijeda je bila drugi najgori dan po broju zaraženih u ovom mjesecu.
U Konavlima je apel ovog tjedna uputio i načelnik Općine Konavle Božo Lasić koji konstatira da je veliki broj oboljelih unutar obitelji ili bliskih obiteljskih prijatelja. Lasić apelira na mještane da se strpe i pridržavaju preporuka kako bismo se pred ljeto i sezonu vratili koliko toliko normalnom životu.


A da bismo se stvarno mogli strpjeti pokazuju i brojke nakon festa. Od Badnjeg dana, Nove godine te sv. Vlaha kada se je bilo manjih kršenja epidemioloških mjera.
Ostaje za nadati se da je sve pod kontrolom i da će s toplijim danima, baš kao i lani, virus usporiti zajedno s cjepivom i procijepljenošću koja bi do lipnja s dolaskom cjepiva ipak trebala smanjiti broj oboljelih.
Vjenčanja protekle godine i brojke oboljelih su nam doprinijele da izgubimo inače odličnu turističku posjetu u rujnu i listopadu, pogotovo gosta s britanskog tržišta. I ove godine bi nam brojke trebale pomoći kako bi ova turistička sezone bila koliko – toliko bolja od lanjske.

Popularni Članci