DAN ZA PODUZETNIKE Na raspolaganju su im velika sredstva za financiranje investicija

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U prostorijama Županijske komore Dubrovnik, 30 siječnja održan je info dan i individualna savjetovanja s poduzetnicima, u organizaciji HGK – Županijska komora Dubrovnik, HBOR-a i HAMAG- BICRO-a.

Dostupnih sredstava namijenjenih privatnom sektoru nikad više.

Preko trideset poduzetnika s područja Dubrovačko neretvanske županije informiralo se o kreditnim programima, jamstvima i povoljnim uvjetima financiranja.

Mira Krneta, voditeljica HBOR-ova područnog ureda za Dalmaciju predstavila je kreditne programe:

  • Investicije privatnog sektora s mogućnosti korištenja značajnih umanjenja programom utvrđene kamatne stope (3%, godišnje) za ulaganja usklađena s kriterijima zelene, digitalne tranzicije kao i ulaganja koja se odnose na povećanje konkurentnosti poslovanja te razvoja.

  • Obrtna sredstva Kriza 2022 – mjera za financiranje tekućeg poslovanja, poslovnim subjektima čije je poslovanje značajnije ugroženo aktualnim ratom u Ukrajini.

Rafaela Drašković, voditeljica ispostave HAMAG-BICRO-a Dubrovačko-neretvanske županije predstavila je Financijske instrumente HAMAG BICRO-a:

  • Investicijski zajam iz NPOO-a namijenjen za projekte zelene tranzicije, digitalizaciju poslovanja, jačanje konkurentnosti i otpornosti, u iznosu do 100 000,00 € uz kamatnu stopa 0,8%.

  • ESIF Mikro zajam za obrtna sredstva za financiranje pripreme proizvodnje, sirovina, troškova zaposlenih, režijskih troškova do iznosa od 25 000,00 €, uz kamatnu stopu od 0,5-1%.

  • Mikro i Male investicijske zajmove za obrtna sredstva 

  • Jamstva za osiguranje poduzetničkih investicija za kredite poslovnih banaka i HBOR-a, Nacionalno jamstvo PLUS i ESIF, pojedinačna jamstva, ograničena Portfeljna jamstva i subvencija kamatne stope iz NPOO-a.

Nakon prezentacije održana su i individualna savjetovanja.

Popularni Članci