test

Daliji Milić Kralj i Zajednici tehničke kulture uručene Državne nagrade „Faust Vrančić“

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Zadnji put je ova nagrada došla u Dubrovnik 2020. godine

Danas je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja u Zagrebu održana svečana dodjela Državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“ za 2022. godinu, na kojoj su uručene godišnje nagrade Daliji Milić Kralj i Zajednici tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, čiji je tajnik Tomo Sjekavica.

Državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Iva Ivanković istaknula je da Ministarstvo poduzima mjere kojima se tehnička kultura unapređuje. "To je stipendiranje STEM-ovaca i prirodoslovaca, promoviranje programa iz tehničke kulture u dječjim vrtićima te nastojanje da se poveća satnica tehničke kulture i uvođenje Praktičnih vještina, predmeta, koji će kod osnovnoškolaca potaknuti maštu i kreaciju, srži tehničkih znanosti", rekla je.

Nagrada „Faust Vrančić“ dodjeljuje se za iznimna postignuća u tehničkoj kulturi, a za 2022. godinu dodijeljeno je deset godišnjih nagrada pojedincima, četiri godišnje nagrade udrugama te nagrada za životno djelo.

Zadnji put je ova nagrada došla u Dubrovnik 2020. godine u ruke Toma Sjekavice, tajnika Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednice tehničke Dubrovačko-neretvanske županije. Iste godine nagradu Faust Vrančić dobila je i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Popularni Članci