'DA SU SE PROVODILE ONE STARE...' Pitali smo dubrovačke ugostitelje što misle o novim mjerama Stožera

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Dubrovački ugostitelji za Dubrovački dnevnik su prokomentirali nove mjere koje je danas najavio premijer Andrej Plenković, a koje će stupiti na snagu od subote. U prvom redu se odnose na zatvaranje kafića i restorana, uz izuzetak onih koji se nalaze u hotelima te teretana. 

MILI VUČKOVIĆ, OPERATIVNI DIREKTOR 'SUNSET BEACHA'

-Svjesni smo kako su brojke eskalirale i kad je riječ o novozaraženima, i kad je riječ o umrlima, te kao je stoga potrebno donošenje određenih mjera. Mi ćemo se i dalje pridržavati svih mjera, baš kako to radimo od početka pandemije. Naš objekt ima mogućnost dostave hrane pa ćemo nastaviti s radom na taj način.

 

ZLATKO BEGUŠIĆ , VLASNIK CAFFE BARA 'ANTIKA'

-Što je, tu je, mi ćemo zatvoriti i čekati do 21. prosinca te se nadati kako će se epidemija smiriti. Ipak, nisam optimističan kako će se dotad situacija značajnije popraviti, ljudi se ne pridržavaju mjera, ne nose maske. Do nove godine imamo mjere pomoći od strane Vlade kako bismo mogli isplatiti plaće, a kasnije ćemo vidjeti kako će se razvijati situacija. Lijepo je vrijeme, pomalo je šteta što ljudi neće imati gdje popiti kavu u Uvali.

TOMISLAV IVUŠIĆ, VLASNIK GOURMET & LOUNGE BARA 'CELE'

-Po mom mišljenju, bilo je potrebno donijeti mjere iz jedinog razloga-  jer se ove prijašnje uopće nisu provodile. Osobno nisam za zatvaranje, smatram kako su i prethodno donesene mjere bile prilično stroge, no da ih se provodilo, sada ne bismo imali ovu situaciju. Inspekcije su trebale više nadgledati jer je postojeće mjere malo tko provodio, bilo je dosta partyja, dosta ljudi na malim površinama i trebalo je, ne nužno kažnjavati vlasnike objekata jer su dovoljno izgubili, ali ih svakako upozoriti. Nepridržavanje mjera koje su već bile donesene dovelo je do novih, ovo je samo određena linija manjeg otpora jer je vjerojatno lakše zatvoriti objekte nego provjeravati. Po mom mišljenju su možda i dalje mogli raditi veliki kafići i oni koji imaju tarace na otvorenome, ali ponavljam, uz sva poštivanja mjera.  

MAJA ANDRIĆ, VLASNICA KONOBE 'VERANDA'

S obzirom na broj novozaraženih, nove mjere imaju smisla. U jednu ruku ipak moram izraziti sumnju i žaljenje jer nije dokazano kako su restorani žarišta koronavirusa, a u drugu razumijem Stožer. Mi  u 'Verandi' od samog početka provodimo mjere, tako ćemo raditi i dalje i nastaviti u jednom pozitivnom duhu kroz godinu koja je zaista bila izazovna, a ovo je još jedan izazov koji je postavljen pred sam kraj, ali vjerujem kako ćemo ga preživjeti. Istina je kako svi mi imamo račune i obveze koje moramo platiti i kako moramo živjeti od nečega ,ali dok na kraju dana još uvijek imamo zdravlje, onda možemo reći kako će biti i svega ostaloga. Svi koji su zainteresirani moći će i dalje naručivati i preuzimati jela, a mi ćemo ih sa zadovoljstvom pripremati u skladu sa svim pravilima.

Popularni Članci