'

Bonačić Obradović: Prva kiša i grad je paraliziran. Sramotno je da se godinama ne rješava problem oborinske odvodnje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Radari - kontrole DNŽ
Umjesto da gradonačelnik moli građane da ne izlaze iz svojih domova radi malo jače kiše, bolje bi bilo da je iskoristio sve ove godine da riješi gorući problem oborinske odvodnje.

"Kruha i igara", tako je SDP-ova Anita Bonačić Obradović nazvala odnos gradske uprave prema komunalnim pitanjima u Dubrovniku. 

"Prva kiša i grad je paraliziran. Sramotno je da gradska uprava već osam godina nije napravila ništa po tom pitanju, a situacija je sada još gora. Nezamislivo je da grad s proračunom od 120 milijuna eura ima ovakve probleme.

Najbolji pokazatelj njihove nesposobnosti je novo izdanje Lapadske obale koje je, umjesto da riješi problem, poplavilo još gore nego prije rekonstrukcije i proširenja. Sada su ljudima stanovi, poslovni prostori i restorani pod vodom. Kako to objasniti?

Već pet dana se najavljuje velika kiša, narančasti alarm, pa kako su se gradske službe pripremile, što se uradilo? Još od prošle kiše naše ulice i prometnice nisu u potpunosti očišćene od nanosa kamenja, zemlje i raslinja. Naravno da će se dogoditi ovo što se dogodilo, kaos.

Ali koga briga? Neka nas kiša paralizira, neka cijeli grad bude u potocima, vodopadima i bazenima. Važno je da će se potrošiti 100-200 tisuća eura za doček Nove godine i da će PR mašinerija grada to dobro izreklamirati pa ćemo zaboraviti na sve probleme.

Zašto brinuti o infrastrukturi kad možemo imati spektakularan doček? Umjesto da gradonačelnik moli građane da ne izlaze iz svojih domova radi malo jače kiše, bolje bi bilo da je iskoristio sve ove godine da riješi gorući problem oborinske odvodnje.

Kruha i igara, ali dokad?", objavila je predsjednica dubrovačkog SDP-a, Anita Bonačić Obradović. 

Popularni Članci