BLISTAVA BUDUĆNOST UGOSTITELJSTVA Učenici Turističke i ugostiteljske škole 'pobrali' medalje na natjecanju

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Natjecatelji Turističke i ugostiteljske škole osvojili su tri medalje na međunarodnom kulinarstom festivalu 'Biser mora'.

Biser mora međunarodni je kulinarski festival kojeg organiziraju šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). Festival je osmišljen kao kuharsko natjecanje profesionalnih kuhara, slastičara, pizza majstora i turističko ugostiteljskih škola (srednjih i viših). Osim natjecanja manifestacija uključuje radionice, kulinarske programe, gastro izložbe, enološke radionice, prezentacija strane i domaće kuhinje i okrugle stolove. Ovogodišnji festival održava se od 28. ožujka do 1. travnja u Supetru na otoku Braču.

Natjecateljski timovi Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik koja je jedan od nositelja projekta “Uspostave regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva” koji je financiran EU fondom sudjelovali su u natjecateljskom dijelu festivala u “Timskom natjecanju škola – kategorija kuhari” i u kategoriji “Individualno natjecanje mentora”. 

Natjecatelji su imali zadatak u zadanom vremenu pripremiti, skuhati i servirati menu, jedan žiriju, a drugi postaviti na izložbeni stol uz naziv jela i recept po kojem su jela pripremili. Nakon pripreme i posluživanja ocjenjivalo se i pospremanje i čišćenje radnog prostora.

U kategoriji Timsko natjecanje škola – kategorija kuhari oba tima Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik osvojila su srebrene medalje, prvi tim u sastavu Dubravko Grbić (3. G) i Petra Bevanda (3. G) uz mentora Lea Ljubičića i drugi tim Matija Lonco (3. F) i Erik Tahirović (3. G) uz mentora Jana Gashia, dok je nastavnik Tonći Vuleša u kategoriji Individualno natjecanje mentora osvojio brončanu medalju. 

Iznimno smo ponosni na naše natjecatelje koji su unatoč jakoj konkurenciji i ove godine ostvarili zavidne rezultate - poručuju iz Turističke i ugostiteljske škole. 

Popularni Članci