BIENVENUE LE CHAMPLAIN! Stigao nam je prvi kruzer s putnicima nakon 'lockdowna'! (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović, Nikša Klečak
U Dubrovnik stiže prvi međunarodni kruzer s putnicima nakon 'zatvaranja' i krize koju je prouzrokovala pandemija korona virusa. Na brodu Le Champlain je tek 45 putnika. Dubrovnik će mu biti mjesto iskrcaja putnika, ali i ukrcaja 45 novih. 

Ovaj 131 metara dug kruzer, vrijedan 136 milijuna eura, porinut je 2018. godine, a iako bi u Gružu trebao ukrcati 45 putnika, inače može primiti do 264 putnika o kojima se brine 110 članova posade. 

Samu potvrdu dolaska ovog kruzera dobili smo od Lučke uprave Dubrovnik, a brod će smjene putnika raditi svaka dva tjedna sve do sredine rujna. 

Dok bi još u 2019. godini ovaj brod bio tek mali dio ukupne statistike uplovljavanja kruzera u Dubrovnik, ove godine je ipak prva lasta, koja možda ne čini kruzer sezonu, ali je svakako indikator da se stvari pokreću s mrtve točke. 

Iako zasad još uvijek stoje u najavi, brojne kruzer kompanije zbog aktualne epidemije imaju pravo otkazati svoja uplovljavanja što je zbog izmijenjenih itinerera i promjene destinacija gotovo pa sigurna stvar. 

Tako je sigurno da najveće kompanije koje prevoze najveći broj putnika u Dubrovniku Costa i MSC ove godine zasigurno neće ploviti Jadranskim morem pa tako neće ni dolaziti u posjet Gradu.  

U gruškoj luci su već otkazana 362 ticanja brodova koji su trebali dovesti oko 550 tisuća putnika, a ostvareno ih je devet s kojima je došlo 3 532 putnika. Za usporedbu, prošle godine je ostvareno 486 ticanja brodova koji su doveli preko 768 tisuća gostiju. 

Popularni Članci