'

Austrijski veleposlanik na sastanku kod gradonačelnika, razgovarali su o kulturnoj suradnji

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradonačelnik Mato Franković susreo se s veleposlanikom Republike Austrije u Republici Hrvatskoj, NJ.E. Josefom Markusom Wuketichem.

Na tragu dosadašnjih kvalitetnih odnosa dviju zemalja te suradnje Austrije i Dubrovnika, na susretu je u prvom redu bilo riječi o unapređenju suradnje, posebice uz Festu svetoga Vlaha i Dana Grada Dubrovnika.

Veleposlanik Wuketich je tijekom posjeta Dubrovniku, u pratnji zamjenice gradonačelnika Jelke Tepšić, nazočio i Gershwinovoj večeri u Kneževom dvoru, čija je djela izvodio austrijski pijanist Karl Eichinger uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Koncert je organiziran u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom.

Kada je riječ o Dubrovniku, posebno je istaknut uspješan rad Hrvatsko-austrijskog društva u našem gradu, koje obilježava 25 godina postojanja. U 2024. godini obilježava se i 30. godišnjica uspostavljanja suradnje s drugim po veličini austrijskim gradom Grazom, s kojim Dubrovnik dijeli status grada prijatelja od 1994. godine.

Veleposlanik Wuketich je izrazio zadovoljstvo posjetom Dubrovniku, a usuglašeno je i kako se izvrsna kulturna suradnja koju njeguju dvije zemlje treba nastaviti i dalje.

Popularni Članci