Atlantska plovidba želi kupiti Hotele Maestral

Autor: Petar Ipšić Autori fotografija: Hoteli Maestral d.d.
Atlantska Plovidba d.d. predala je pismo namjere za iskazivanje interesa za kupnju dionica Hoteli Maestral d.d., a u skladu s uvjetima Javnog poziva za iskazivanje interesa koji je dana 24. veljače ove godine, u ime Vlade Republike Hrvatske, objavio Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP), objavio je dubrovački brodar na svojim internetskim stranicama. 

Podnošenje obvezujuće ponude ovisit će o Odluci o početnoj cijeni i uvjetima prodaje, provedenoj dubinskoj analizi Hotela Maestral d.d., kao i o provedbi postupka prikupljanja obvezujućih ponuda.  

Nakon što CERP prikupi pisma namjere te se donese konačna odluka o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda, investitori će pisanim putem biti pozvani na podnošenje obvezujućih ponuda.

Hotele Maestral d.d. čini čini pet hotela ukupnog kapaciteta 472 sobe, s 931 krevetom. Grupacija je lani konačno prekinula negativan niz, godinu su zaključili s dobiti od 1,7 milijuna kuna, a prihodi tvrtke bili su iznad 50 milijuna kuna. CERP investitorima nudi paket dionica od 68,25 posto temeljnog kapitala, nominalno vrijedan 70,4 milijuna kuna.

Ulaganja u turizam Atlanstkoj plovidbi nisu strana. Nakon hotela Hilton Imperial, Lapada te hotela Grand Atlantska bi mogla postati većinski vlasnik jedine preostale neprivatizirane hotelska kuće na području Dubrovnika.

Popularni Članci