10 KM/H KAMIONOM POVIŠE GRADA "A kažu da stranci rade gužvu..." (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: čitatelj
Čitatelj Dubrovačkog dnevnika je snimio videozapis kamiona koji  Ulicom Druge Dalmatinske brigade vozi 10-15 kilometara na sat, prema spajanju na magistralu. 

"A kažu da stranci rade gužvu", komentirao je čitatelj Dubrovačkog dnevnika uz videozapis kamiona koji se na cesti prema magistrali kreće brzinom od 10 do 15 kilometara na sat. 

Inače, u slučaju kada osoba vozi duplo manjom brzinom od dozvoljene, potrebno je upaliti sva četiri 

Iako je prebrza vožnja glavna tema svih rasprava o prometu, spora vožnja također nije bezazlena. Iza takvih vozača se stvaraju gužve, raste nervoza, pa ljudi kreću s neracionalnim pretjecanjima. Prespori vozači mogu biti sigurnosni rizik, pa je Zakon o sigurnosti prometa definirao i ponašanje u tim situacijama. 

Kada se iza vozila koje se kreće brzinom koja je manja od najveće dopuštene brzine na cesti, ili dijelu ceste po kojoj se kreće, ili manja od brzine prometnog toka vozila u prometu na tom dijelu ceste, nakupi kolona vozila koja ga ne mogu sigurno preteći, vozilo se mora na prvom pogodnom mjestu isključiti iz prometa i propustiti kolonu vozila iza sebe. 

Kada je brzina kretanja vozila manja od polovice najveće dozvoljene brzine na cesti ili dijelu ceste, vozač takvog vozila mora uključiti sve pokazivače smjera, osim kada koristi žuto rotacijsko svjetlo. Brzina kretanja vozila na cesti uz normalne prometne uvjete ne smije se ograničiti ispod 30 km/h.

Popularni Članci