ZVAO IH, NAMAMIO PA UBIO? 'Nisam spavao 20 sati prije ubojstava, opsjedali su mi obitelj!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: FB
'Dvadeset sati nisam spavao prije ovoga, opsjedali su mi obitelj', govorio je istražiteljima Filip Zavadlav (25), osumnjičen za trostruko ubojstvo u Splitu.

Kako neslužbeno doznaje portal 24sata, tužitelji s njim uopće nisu mogli razgovarati niti je Filip iznio svoju obranu jer je bio potpuno psihički rastrojen. Na trenutke bi sasvim normalno odgovarao na pitanja, a onda bi odjednom samo zašutio i gledao u prazno.

Kad je tužitelj Žarko Štrbac vidio kakva je situacija, pozvao je stalnu sudsku vještakinju, psihijatricu Dolores Britvić. Nakon razgovora s mladićem procijenila je kako nije raspravno sposoban, što u pravnom smislu znači da nije u stanju racionalno shvatiti situaciju i komunicirati s okolinom. Ročište je zakazano kod suca Mlađana Prvana, pod iznimnim mjerama osiguranja.

Sudac Prvan je osumnjičenome mladiću odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i teških okolnosti zločina. Županijsko državno odvjetništvo u Splitu zasad ga tereti za tri teška ubojstva iz bezobzirne osvete, mržnje ili drugih niskih pobuda.

Županijski sud u Splitu odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja i zbog osobito teških okolnosti kaznenog djela. Zbog teškog psihičkog stanja u kojemu se nalazi uputit će ga u Zagreb na psihijatrijski odjel Bolnice za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj.

Istražitelji koji rade na slučaju smatraju kako se Zavadlav prethodno dogovorio sa žrtvama i zbog toga je naloženo telekomunikacijsko vještačenje njegova mobitela, ali i uređaja trojice nastradalih.

Popularni Članci